40,0494$% 0.03
46,9759€% -0.08
54,5042£% 0.12
4.234,24%-0,37
6.912,00%-0,42
27.560,00%-0,42
Kütahya’da Türk milletinin kurtuluşu film festivaliyle taçlandırılacak. Kütahya Valiliği himayesinde, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek festivalde Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele konulu filmler seyirciyle buluşturulacak
Kütahya Valiliği himayesinde, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 100. yılı sebebiyle başlatılan hummalı çalışmalar sürüyor.
Etkinlikler kapsamında Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun kesin zafer elde ettiği Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı sebebiyle film festivali düzenlenecek.
Kütahya Valiliği himayesinde düzenlenecek ‘Dumlupınar Zaferi 100. Yıl Film Festivali’ Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Dumlupınar Kaymakamlığı, Dumlupınar Belediyesi, Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), Televizyon Ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAB) ile Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) destekleriyle hayata geçirilecek.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek festivale; Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele temalı sinema filmleri, kısa filmler, belgeseller, animasyon filmleri kabul edilecek. Başvuru bilgileri ve şartları festivalin internet sitesinde yer alacak.
GALA, İSTANBUL VE KÜTAHYA’DA YAPILACAK
Dumlupınar Zaferi 100. Yıl Film Festivali’nin galası ve ödül töreni 5 Ağustos Cuma günü İstanbul’da, 12-13 Ağustos tarihlerinde ise Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yapılacak.
Asayiş toplantısında önlemler masaya yatırıldı