42,5354$% 0.07
49,5729€% -0.06
56,7693£% -0.04
5.745,37%-0,12
9.442,00%-0,68
37.653,00%-0,69
02:00
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kütahya’daki esnaf ziyaretinde SMA hastası Zeynep Aksan’ın teyzesi Hacer Özdemir’i de dinledi. Tüm kurumların SMA ile ilgili süreci çok yakından takip ettiğini söyleyen Yanık, “Diğer deneysel tedavi kısmıyla ilgili devletin vatandaşı, hele ki küçük yaştaki çocukları riske etmek gibi bir lüksü yok” dedi
Bakan Derya Yanık, esnaf ziyaretinde SMA hastası Zeynep Aksan’ın teyzesi Hacer Özdemir’i de dinledi. Özdemir, “Biz her bebek öldü dendiğinde bizim bebeğimiz ne zaman ölecek diyoruz. Ama böyle çok zor. Çocuğumuz gözümüzün önünde eriyor. Zamanı yok. Ne yaparız, ne ederiz. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bir şekilde bize çare olmanız lazım. Artık ağlamaya da dermanımız kalmadı” dedi.
Gözü yaşlı vatandaşı teselli eden Bakan Yanık, “SMA ile alakalı süreci bütün kurumlarımız çok yakından takip ediyor. Sağlık Bakanlığı ve SGK gibi diğer yapılarımızın tamamı onaylanan tüm tedavi yöntemlerini hemen kapsama alanına alıyor. Bunu da çok hızlıca yapıyor. SMA özellikle çok erken dönemde tedavi edilmesi gerekiyor ki, bu noktada çok daha hassaslar. Onun dışındaki diğer deneysel tedavi kısmıyla ilgili devletin vatandaşı, hele ki küçük yaştaki çocukları riske etmek bir lüksü yok” ifadelerini kullandı.
Bakan Yanık Kütahya’da
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29087 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24246 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21577 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
20737 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19387 kez okundu