42,0565$% 0,34
48,5374€% 0,61
55,3506£% 0,48
5.411,59%-0,33
9.135,00%-1,13
36.427,00%-1,12
02:00
Gediz ziyaretinde bir dizi temaslarda bulunan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, çocuklara önce ahlakın, sonra bilginin öğretilmesi gerektiğini ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Topuz, Gediz ilçesini ziyaret programı çerçevesinde ilk olarak Kaymakam Emrah Uzun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette ilçedeki eğitim öğretim ile ilgili konularda bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aydın da ziyarette yer aldılar.
Daha sonra Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz büroları dolaşarak çalışanlara işlerinde kolaylıklar diledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aydın ve şube müdürleriyle kısa bir toplantı gerçekleştiren Müdür Mustafa Yılmaz, ilçedeki eğitim öğretimle ilgili bilgi aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Topuz daha sonra Gediz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen toplantıda ilçe okul ve kurum müdürleriyle bir araya geldi.
Toplantıda, eğitim, öğretim faaliyetlerinin genel durumu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yürütülen çalışmalar, öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra ahlaki gelişimlerinin desteklenmesi, değerler eğitimi, velilerle iş birliği ve mesleki eğitimin güçlendirilmesi gibi konular ele alındı.
“Ahlak, erdem ve eylem kavramlarının bir bütün olarak ele alınması gerek”
Toplantıda yaptığı konuşmada ahlak, erdem ve eylem kavramlarının bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, “Çocuklara akademik eğitimin yanı sıra ahlaki sorumluluk kazandırmak zorundayız. Ahlaki sorumluluk eylemden önce gelir, hukuki sorumluluk eylemden sonra. Bu yüzden biz çocuklara önce ahlakı, sonra bilgiyi öğretmeliyiz” dedi.
“Velilerle iş birliği içinde öğrencilerin davranış ve okuma alışkanlıkları yakından takip edilmeli”
Velilerle iş birliği içinde öğrencilerin davranış ve okuma alışkanlıklarının yakından takip edilmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Yılmaz, öğretmenlerin öğrencileri sadece ders yönüyle değil, insani ve ahlaki yönleriyle de rehberlik ederek desteklemelerinin önemine değindi.
Müdür Mustafa Yılmaz, eğitimdeki önceliğin sadece akademik başarı değil, aynı zamanda milletin değerleriyle bütünleşmiş, ahlaki bilinci yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti
Toplantıda ayrıca mesleki eğitimin önemi üzerinde durularak öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendirilmesi, zanaat ve el becerilerine dayalı eğitimlerin yaygınlaştırılması gerektiği vurgulandı.
Kütahya Belediyespor, yoluna kayıpsız devam ediyor
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29056 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24211 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21546 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
20700 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19352 kez okundu