42,6080$% 0
49,6262€% 0.13
56,7340£% 0.13
5.752,27%-0,26
9.423,00%-0,38
37.546,00%-0,40
02:00
AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, TBMM’de yaptığı 2026 bütçe konuşmasında 2026 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçesinin 27 milyar 235 milyon 264 bin Türk lirası olduğunu ve bu bütçenin yüzde 82’sinin cari giderlere, yüzde 17,7’sinin ise yatırım giderlerine ayrıldığını söyledi. Biçer, Meclis’in artık demokratik denetim ve diplomasi merkezi olduğunu belirterek Kütahya’ya yapılan yatırımların Türkiye’nin güçlenmesine doğrudan katkı sunduğunu ifade etti.
Adil Biçer konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün yalnızca teknik bir bütçe metnini konuşmuyoruz, bugün konuştuğumuz metin, Türkiye’nin yatırımlarını inşa eden, cumhuriyetimizin ikinci asrına yön veren iradenin belgesidir. Bütçeler sadece rakam değildir, bir devlet aklının, bir millet yürüyüşün istikametedir; Gazi Meclisimiz bunun en büyük şahididir. Bu çatı, işgale karşı direnen iradenin, cumhuriyeti kuran aklın ve demokrasiyi ayakta tutan cesaretin merkezidir.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Meclisimiz artık sadece yasa yapan bir organ değildir, aynı zamanda demokrasi, denetim ve diplomasi üretim merkezidir. Gazi Meclisimizde 28’inci Yasama Döneminde Meclis Başkanlığına 3.340 kanun teklifi sunulmuştur. Genel Kurul gündemine giren 202 kanun teklifinden 110’u kanunlaşmıştır. Bebek ölümleri, çocuk istismarı, yapay zekâ, engellilerin sorunları, maden kazaları gibi hayatın tam merkezinde yer alan konularda Türkiye’nin vicdanını yansıtan komisyonlar bu Mecliste çalışmıştır.
28’inci Yasama Döneminde 14 ortak bildiri yayınlanmış, bunların 8’i İsrail’in Gazze’deki uyguladığı soykırıma karşıdır. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un kapsayıcı ve uzlaştırıcı yaklaşımı sürece büyük katkı sağlamıştır. Kendilerine Meclisimizin kurumsal kapasitesine sundukları katkılar için şükranlarımı sunuyorum.
Ayrıca, 2026 yılı bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen başta Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ve üyelerine, bakanlıklarımıza, kurum temsilcilerine ve Komisyon çalışanlarına içtenlikle teşekkür ediyorum. Bununla birlikte, Gazi Meclisimizin işleyişini fedakârca omuzlayan, gece gündüz demeden görev yapan tüm emekçi personelimize de şükranlarımı sunuyorum.
Türkiye bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tarihinin en iddialı dönemine girmiştir. Türkiye Yüzyılı güçlü devlet aklıdır, Türkiye Yüzyılı dijital dönüşümdür, Türkiye Yüzyılı etkin yönetimdir, Türkiye Yüzyılı küresel vizyondur; bu Mecliste attığımız her adım Türkiye Yüzyılı’nın temel yapı taşlarından biridir.
2026 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçesi 27 milyar 235 milyon 264 bin Türk lirasıdır. Bu bütçenin yüzde 82’si cari giderlere, yüzde 17,7’si yatırım giderlerine ayrılmıştır. Bu yapı Meclisin dijitalleşme, modernleşme ve personel kapasitesinin güçlendirilmesi yönündeki kararlılığını göstermektedir. Bu kürsüde kurduğum her cümlede bir Kütahya sorumluluğu, bir Kütahya vicdanı vardır. Kütahya, emeğin şehri; üretimin kalbi; tarihin, kültürün, sanatın, çininin, vefanın ve huzurun şehridir.
Kütahya’mız son yirmi üç yılda AK Parti Hükümetlerimiz tarafından her alanda büyük yatırımlarla buluşturulmuştur. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, hayvancılıktan sanayiye, adaletten turizme, spora ve TOKİ yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilen projelerle şehrimizin kalkınma sürecine güçlü katkılar sağlanmıştır. Bu yatırımlar yalnızca rakamlardan ibaret değildir; şehrimizin gelişmesine, yaşam kalitesinin yükselmesine ve vatandaşlarımızın refah artışına doğrudan katkı sunmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Kütahya son yirmi üç yılda âdeta yeniden inşa edilmiştir. Kütahya’mız tabii ki her şeyin en iyisine layıktır, en güzelini hak etmektedir; bu yüzden, bir Kütahya milletvekili olarak hemşehrilerimizin beklentisini, duasını ve emeğini Ankara’ya taşımayı tarihî bir görev olarak kabul ediyor, şehrimiz için yürüttüğümüz her projeyi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz çünkü biliyoruz ki Kütahya ne kadar güçlenirse Türkiye de o kadar güçlenir, Kütahya üretimde ne kadar büyürse Türkiye’nin ekonomisi de büyür.
2026 yılı bütçesi, Gazi Meclisin onurunu taşıyan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu yansıtan, milletimizin kararlılığını güçlendiren bir bütçedir. Bu rakamlar yalnızca birer sayı değil; istikrarın, liderliğin, yirmi üç yılı aşan hizmet siyaseti geleneğinin ve Türkiye’nin kesintisiz ilerleyişinin güçlü birer göstergesidir.
Bugün görüştüğümüz bütçe Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemimizin 8’inci, AK Parti’mizin ise milletimize hizmet yolunda hazırladığı 24’üncü bütçesidir. Hedefimiz, milletimizin emanetine sahip çıkan bu kadrolarla, bu iradeyle, bu hizmet anlayışıyla daha nice bütçeler hazırlamaktır. Bu yürüyüşü durdurmaya çalışanlara inat, biz milletimizle birlikte daha çok bütçe yapacak, daha çok eser ve hizmet ortaya koyacağız. Bu bütçe, ayrıca, milletimizin desteğiyle yükselen, hedeflerine emin adımlarla yürüyen güçlü Türkiye’nin bir başka kilometre taşıdır. Güçlü Meclis güçlü Türkiye demektir, güçlü Türkiye ise istikrarını koruyan, hedeflerine yürüyen, geleceğine…
Kütahyalı makine mühendisi antika müzik aletlerinden koleksiyon oluşturdu
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29095 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24252 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21583 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
20742 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19396 kez okundu