43,5451$% 0.05
51,4585€% 0.1
59,1969£% -0.44
6.819,02%-1,30
11.882,00%-1,81
47.383,00%-1,96
02:00
Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel ve beraberindeki iş insanları, ilçenin sanayi, enerji ve eğitim alanındaki projelerine ivme kazandırmak amacıyla Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, ilçenin geleceğini şekillendirecek yatırımlar için bakanlıklar ve kurumlar arasında mekik dokudu
Belediye Başkanı Necdet Akel başkanlığındaki Gediz heyeti; Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TEİAŞ ve Türk Patent Kurumu’nda gerçekleştirdiği temaslarla Gediz’in üretim ve eğitim vizyonunu Ankara’ya taşıdı. Gediz heyetinin Ankara programı, MHP Kütahya Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanvekili Ahmet Erbaş’ın TBMM’de ziyaretiyle başladı. Milletvekili Erbaş’ın eşliğinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya gelen heyet, ilçedeki eğitim çalışmaları ve mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik projeleri masaya yatırdı. Mesleki Eğitim Daire Başkanı Salih Kaygusuz’un da katıldığı toplantıda, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü için atılacak adımlar istişare edildi.
SANAYİ VE ENERJİ ALTYAPISINA ÜST DÜZEY TAKİP
Gediz’in üretim kapasitesini artırmak için Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ı ziyaret eden heyet, GOSB’un gelişimi ve yeni yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İlçenin enerji sorunlarını kökten çözmek adına TEİAŞ Trafo Merkezleri Tesis Daire Başkanı Dursun Şimşek ile görüşülerek, sanayi bölgesinin enerji ihtiyacı ve planlanan trafo yatırımları ele alındı. Ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak ile yapılan görüşmede, Gediz’in markalaşma potansiyeli ve coğrafi işaretli ürünlerin sanayiye entegrasyonu konuşuldu.
Kışın ortasında bahar provası
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29214 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24374 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21702 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
20874 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19526 kez okundu