44,7316$% 0.09
52,7899€% 0.37
60,7340£% 0.53
6.926,03%1,66
11.232,00%0,63
44.823,00%0,33
02:00
Kütahyaspor, Eskişehir’de yayın yapan bir televizyon programında Kütahya camiasına yönelik sarf edilen sözleri yargıya taşıdı. Kütahyaspor Futbol Kulübü Başkanı Osman Altınkaya, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kütahya Adalet Sarayı önünde açıklama yaparak söz konusu ifadeler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
‘BU SÖZLER BASIN AHLAKINA SIĞMAZ’
Başkan Osman Altınkaya, söz konusu ifadelerin dün akşam saatlerinde yayınlanan bir programda dile getirildiğini belirterek, “Dün saat 20.00 sıralarında başlayan programda, tahminime göre 21.20-21.30 arasında söylenen bu sözler saat 23.00 itibariyle Kanal 26 tarafından yayından kaldırılmıştır. Ancak biz tepki gösterene kadar hiçbir şekilde bu videonun yayından kaldırılması için çaba göstermeyen ve bu videoyu gururla, onurla, haysiyetiyle yayınlayan Kanal 26’ya da teşekkür ediyorum. Biz tepki verene kadar burada söylenen sözlerin hiçbir basın ahlakına, karakterine ve namusuna sığıp sığmadığının kararını kendilerine bırakıyorum” dedi. Söz konusu programın ardından ilgili kişiye ulaşmaya çalıştığını belirten Altınkaya, “Kendisine ulaşmak için aradım. Amaç da kesinlikle tehdit etmek değildi. Bu sözleri neye, kime güvenerek söylediğinin cevabını almak istedim. Ancak telefonlarımızı açmadı. Sonrasında benimle bu konuyu istişare edeceği ya da özür dileyeceği yönünde bir yayın yapmış. Böyle bir durum kesinlikle yok” ifadelerini kullandı.
‘BU SÖYLEMİN ÖZRÜ OLMAZ’
Sarf edilen ifadelerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Altınkaya, “Ben 43 yaşındayım. Türk spor tarihinde, futbol tarihinde böyle bir söylemi hiçbir yerde görmedim, duymadım. Hele de canlı yayında böyle bir ifadeye rastlamadım. Bunun özrü yok. Kanal 26’nın da yaptığı o basit özrü kesinlikle kabul etmiyorum” diye konuştu.
‘KÜTAHYALILARA HAKARET EDEN BU SÖZLERİN HESABINI VERECEK’
Kütahya’ya ve Kütahyalılara yönelik ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Altınkaya, “Kütahya’ya, Kütahyalıya, annesine, kızına yönelik hakaret içeren bu sözleri söyleyen kişinin bunun hesabını vermesi gerekir. Bu mesele bir özürle kapanacak bir konu değildir. Sonuna kadar arkasından gideceğiz” dedi.
‘BU MESLEĞİ BIRAK, GİT BAŞKA İŞ YAP’
Söz konusu kişiye sert tepki gösteren Altınkaya, “Bu adam bu saatten sonra Eskişehir sınırlarında herhangi bir yerde, mesleğini icra ederse bu Eskişehir’in ayıbı olur. Bu konu bir özürle kapanmayacak. Ne yaparsan yap, bu onurlu mesleği bırak. Hamallık yap, pazarcılık yap, gel benim yanımda mobilyacılık yap; sana o işi vereceğim. Ama bu haysiyetsizce hareketinden sonra bu mesleğe devam etmeyeceksin” ifadelerini kullandı.
‘KONUNUN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Konunun yargıya taşındığını belirten Altınkaya, “Kütahya’yı ve Kütahyaspor’u kastetmediğini söylemişsin. Kimi kastettin? Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Kararı yüce Türk mahkemeleri verecektir. Bir Kütahyalı, bir baba ve bir evlat olarak tüm Kütahyalılar adına bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.
Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri, açıklamanın ardından Süha Bozkurt hakkında Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Başkan Kahveci: “Kütahyaspor’a yönelik hiçbir saygısızlık karşılıksız kalmayacaktır”
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29376 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24548 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21868 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
21040 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19706 kez okundu