45,7275$% -0.03
53,5341€% 0.84
62,0825£% 0.37
6.709,04%1,18
11.062,00%1,37
44.099,00%1,39
02:00
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Afet ve Acil Durum Yönetimi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAMER) ile Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma ve Koruma Topluluğu iş birliğinde düzenlenen ‘Kütahya Deprem Risk Yönetimi Çalıştayı’, kamu kurumları, akademisyenler, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Deprem riskine karşı toplumsal farkındalığın artırılması, afetlere hazırlık süreçlerinin güçlendirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen programa, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce ile Genel Sekreter H. Feyyaz Ebeoğlugil katılım sağladı.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ana sponsor olarak destek verdiği çalıştayda; afet risk yönetimi, deprem öncesi hazırlık süreçleri, kriz anı koordinasyonu, şehirlerin afetlere karşı dayanıklılığının artırılması ve kurumlar arası iş birliğinin önemi gibi başlıklar ele alındı. Alanında uzman isimlerin sunum gerçekleştirdiği programda, afet yönetiminde bilimsel yaklaşımın önemi ve sürdürülebilir risk yönetimi politikalarının gerekliliği vurgulandı.
Çalıştay kapsamında konuşma gerçekleştiren KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce, Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğuna dikkat çekerek, afetlere karşı hazırlıklı olmanın yalnızca kamu kurumlarının değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti. Deprem riskinin ancak bilimsel veriler ışığında geliştirilecek planlama anlayışı ve güçlü iş birliği mekanizmalarıyla yönetilebileceğini belirten Emin Yüce, şehirlerin daha dirençli hale getirilmesi için kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Emin Yüce konuşmasında ayrıca, afet yönetiminin yalnızca kriz anını kapsayan bir süreç olmadığını, afet öncesi hazırlık, risk azaltma, eğitim, koordinasyon ve farkındalık çalışmalarının da en az müdahale süreçleri kadar önemli olduğunu ifade etti. Özellikle sanayi bölgeleri, üretim tesisleri ve şehir altyapılarının afetlere karşı dayanıklı hale getirilmesinin ekonomik sürdürülebilirlik açısından kritik bir unsur olduğuna dikkat çeken Yüce, afetlere hazırlıklı şehirlerin aynı zamanda güçlü ekonomilerin temelini oluşturduğunu belirtti.
Program sonunda katılımcılara plaket takdiminde bulunuldu.
İki ayrı operasyonda 775 bin makaron ve binlerce kaçak ürün ele geçirildi
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29508 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24675 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
22003 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
21174 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19832 kez okundu