47,9621$%0,24
56,0614€%-0,13
65,5511£%-0,03
7.107,39%2,12
11.586,00%1,78
46.160,00%1,78
02:00
Tavşanlı ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etti. Köylülerin su tankerleriyle yaptığı ilk müdahale ve itfaiye ekiplerinin hızlı çalışması sayesinde alevler evlere ulaşmadan söndürüldü.
Gümüşgölcük köyündeki otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede yakındaki evlere doğru ilerledi. Yangını fark eden köy sakinleri, Kütahya İl Özel İdaresi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hibe edilen su tankerleriyle bölgeye müdahale ederek alevlerin yayılma hızını kesti.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında metruk bir bina ile yaklaşık bir dönüm otluk alan zarar gördü. Olayda can kaybı yaşanmazken, evlerin de zarar görmemesi teselli oldu.
Gümüşgölcük Köyü Muhtarı ve Tavşanlı Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İrfan Güner, yangının yerleşim alanlarına ulaşmadan kontrol altına alınmasının büyük bir şans olduğunu belirtti. Güner, “Alevler rüzgarın etkisiyle hızla evlere doğru ilerledi. Köylülerimiz soğukkanlılıkla hareket ederek hibe tankerlerle ilk müdahaleyi yaptı ve alevleri yavaşlattı. İtfaiye ekiplerimizin zamanında müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Metruk bir bina ile otluk alan yandı ancak can kaybı yaşanmaması ve evlerin zarar görmemesi en büyük tesellimiz” dedi.
Yaz aylarında kuru otların bulunduğu alanlarda yangın riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Güner, yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarına katkı sağlayan itfaiye ekipleri ile köylülere teşekkür etti.
TIRIN ARKADAN ÇARPTIĞI OTOMOBİL SU KANALINA DÜŞTÜ
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
30270 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
25506 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
22742 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
21952 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
20683 kez okundu