43,5140$% 0.06
51,4323€% -0.02
59,6878£% 0.15
7.040,36%1,91
12.161,00%0,96
48.496,00%0,96
02:00
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Dumlupınar Üniversitesi ve sanayi paydaşları, Kütahya’nın bor madenini ileri teknolojiyle işlemek için güç birliği kararı aldı. Bor madeninin uç ürüne dönüştürülmesi noktasında yol haritası çizildi
AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Kütahya’nın yer altı zenginliklerini yüksek teknolojiyle buluşturacak stratejik bir hamle için Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli ile bir araya gelen milletvekilleri ve beraberindeki Kütahya Heyeti, bor madeninin uç ürüne dönüştürülmesi noktasında üniversite-sanayi iş birliğinin yol haritasını çizdi. Ziyaretin rastgele bir görüşme olmadığını vurgulayan Milletvekili Bayırcı, bu aşamaya yaklaşık 4 aydır yürütülen yoğun bir trafikle gelindiğini belirtti. Dumlupınar Üniversitesi’nin yanı sıra Tavşanlı, Emet, Hisarcık ve Domaniç ilçelerinin ticaret ve sanayi odası temsilcileriyle yapılan çok sayıda istişare toplantısının ardından ‘Bor ve Teknolojileri: TENMAK – DPÜ – Sanayi Paydaşları İş Birliği Toplantısı’ resmen hayata geçirildi.
ÜNİVERSİTE VE SANAYİ EL ELE VERECEK
Toplantının ana gündem maddesini Kütahya’nın dünya rezervlerinde lider olduğu bor madeni oluşturdu. İleri malzeme teknolojileri ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında atılabilecek somut adımların masaya yatırıldığını ifade eden Bayırcı, Nazik ev sahipliği için TENMAK Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli ve ekibine teşekkür etti. Bu iş birliği ile Kütahya’da bor madeninin sadece çıkarılan bir cevher değil, teknolojik bir uç ürün olarak katma değer kazanması hedefleniyor.
Afetlere karşı gönüllü ordusu büyüyor
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29211 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24370 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21699 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
20870 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19522 kez okundu