42,4444$% 0.16
48,9241€% -0.07
55,6778£% 0.27
5.551,33%-0,04
9.373,00%-0,45
37.376,00%-0,47
02:00
Kütahya’nın da aralarında bulunduğu illerde 33 ayrı adrese eş zamanlı yapılan dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 38 şüpheliden 18’i tutuklanırken, 20’si hakkında adli kontrol kararı verildi
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ‘Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık’ suçuna dair yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli şahısların dolandırıcılık suçu işledikleri ayrıca yüklü miktarda para transferi olan çok sayıda şirketin suça aracılık ederek vatandaşları mağdur ettikleri tespit edildi. Bu kapsamda 27 Mayıs 2025 Salı günü, Bursa başta olmak üzere Adana, Antalya, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova’da eş zamanlı baskın düzenlendi.
Operasyonlarda çok sayıda dijital materyale el konulurken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 38 şüpheli şahıs tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 20’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Cezaevinde bulunan diğer şüphelilerle ilgili işlemler sürüyor.
Ayrıca, ‘Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama’ suçundan şüpheli şahıs ve şirketlerin çok sayıda banka hesaplarına ve şüpheli 2 şahsa ait 2 adet araca el konuldu.
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu: 2 gözaltı
1
İntihar eden gencin babasına saldırıp, polise mukavemet eden 6 şüpheli gözaltına alındı
17445 kez okundu
2
Meteoroloji’den Kütahya’ya ‘Sarı’ uyarı! Sağanak geliyor
13680 kez okundu
3
‘Binbir surat’ dolandırıcı Kütahya’ya da uğramış
11815 kez okundu
4
Uyuşturucuyu Kuran-ı Kerimlerin arasına saklamışlar: 5 tutuklama
11074 kez okundu
5
Baygın halde bulunan genç hastaneye kaldırıldı
10972 kez okundu