in

15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:365karakter

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin 6. yılı sebebiyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya’daki şehitlikler ziyaret edildi

Kütahya Valisi Ali Çelik, şehit aileleri ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Hava Şehitliği, Polis Şehitliği ve Muharip Gaziler Mezarlığını ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunup vatanın birliği ve dirliği için dua edilen şehitliklerde Vali Çelik,  şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı. Şehitlerin kabri başında Kur’an-ı Kerim okuyan öğrencilerle de sohbet eden Vali Çelik, “Kahramanlarımıza şükranlarımızı eksik etmeyeceğiz. Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için gerektiğinde bizler de onlar gibi bu vatan için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

‘HÜZÜN VE GURUR GÜNÜMÜZ’

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında gurur ve hüznü bir arada yaşıyoruz diyen Vali Ali Çelik, “15 Temmuz; milletimizin hiçbir boyunduruk, hiçbir hain ve hiçbir taşeronu içinde kabul etmeyeceğini tüm dünyaya tekraren gösterdiği gün. O hain gecede 251 vatandaşımızı şehit verdik; 2 bin 734 vatandaşımız gazi oldu. Rabbim her birinden razı olsun. Rabbim bir daha bizi bu tür hainliklerle karşılaştırmasın” dedi.

‘BU DUYGUYU BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Şehitlerin yüklemiş olduğu gururlu sorumluluğu anlatmaya ve yaşatmaya devam edeceklerinin altını çizen Vali Çelik, “Vatanının ilelebet muhafazası için gerektiğinde hiç tereddüt etmeksizin canını feda etme duygusunu eksiltmeden büyütmek bizim sorumluluğumuz. Bize ait olanı onurla taşımak, bizden sonraki nesillere taşımak en büyük sorumluluğumuz. Rabbim onların yolundan gitmeyi bize nasip etsin. Bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor; hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Çelik, “Yapmamız gereken birliğimizi, beraberliğimizi kuvvetlendirmek, aramıza hainleri kabul etmemek. Bu yurda, bu millete göz dikenlere de duruşumuzu net bir şekilde göstermek” diye konuştu.

Haberimizi puanlar mısınız?