in

3 bin 104 kişiye evlilik eğitimi verildi

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:454karakter

Kütahya Valiliği, iyi bir başlangıç yapabilmeleri için yeni evlenecek çiftleri yalnız bırakmadı. Valilik himayesinde hayata geçirilen Evlilik Öncesi Danışmanlık ve Eğitim Programı kapsamında psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından 2 yılda, 3 bin 104 kişiye eğitim verildi
Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında Valilik himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğünce 2021 yılında “Evlilik Öncesi Danışmanlık ve Eğitim Programı” hayata geçirildi.
PSİKOLOG VE SOSYAL ÇALIŞMACILAR GÖREVLENDİRİLDİ
Aile olmak için bir araya gelen çiftleri evliliğe hazırlamak, evlilik öncesi soru ve sorunların kaldırılmasına yardımcı olmak, genel konularda bilgilendirme yapmak amacıyla uygulamaya konulan projede psikolog ve sosyal çalışmacılar görevlendirildi.
3 BİN 104 KİŞİ PROGRAMDAN YARARLANDI
Eğitim programından 2021 yılında bin 374, 2022 yılında ise bin 730 kişi yararlandı. 2 yılda 3 bin 104 kişiye, “Aile içi iletişim”, “Sağlıklı aile kavramı”, “Aile içi roller”, “Yasal hak ve sorumluluklar” konularında eğitimler verildi.
PROGRAMIN AMACI
Evlilik Öncesi Danışmanlık ve Eğitim Programı ile kadını ve erkeği evlilik öncesinde, evlilik sürecinde karşılaşabilecekleri her türlü probleme karşı önceden bilgilendirerek her türden şiddete dönüşmesini engellemek, karşılaşacakları problemler için çözüm yollarını belirlemek, ayrı ayrı hak ve sorumluluklarını öğrenmelerini sağlamak, şiddet ile başlamadan mücadele etmek, kadının ve erkeğin evliliğe bakış açıları, kök aileleri ile olan fiziksel yakınlık durumları, kök ailelerin sürece dâhil olma oranları, nişanlılık sürecinde yaşananlar ve çiftin bu süreci yorumlama biçimleri, farklılıkları ve benzerlikleri gibi alt başlıklar üzerinden görüşmelerin başlatılması, akışa göre belirlenen ana konular çerçevesinde interaktif bir görüşme sağlanması, ayrıca kişilerin eğitim ve sosyo-ekonomik düzeylerine göre uygulama, kitap, film, belgesel, makale gibi önerilerin paylaşılması, aile içi iletişim teknikleri hakkında bilgi edinilmesi, sağlıklı aile kavramının oluşturulması, aile içi rollerin belirlenmesi, yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgi edinilmesi amaçlanıyor.
BAŞVURU NEREYE YAPILIR?
Yeni evlenecek çiftlerin ücretsiz sunulan Evlilik Öncesi Danışmanlık ve Eğitim Programı’ndan yararlanabilmeleri için aile hekimlerine başvurması gerekiyor. Aile hekimlerinin yönlendirmeleri sonrasında psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından eğitimin günü belirleniyor. Eğitim sonrasında ise eş adaylarına Evlilik Öncesi Eğitim Programı Katılım Belgesi veriliyor.

Haberimizi puanlar mısınız?