DOLAR

41,0952$% 0,51

EURO

47,7917% 0,58

STERLİN

55,5215£% 0,60

GRAM ALTIN

4.479,43%0,06

ÇEYREK ALTIN

7.300,00%0,03

TAM ALTIN

29.110,00%0,02

Sabah Vakti a 02:00
Kütahya PARÇALI BULUTLU 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Prof. Dr. Cihat Yaycı, 30 Ağustos Zaferi’ni Kütahyalılara anlattı

Kütahya Belediyesi tarafından Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, “Büyük Zaferin Jeopolitik ve Stratejik Mirası: 30 Ağustos’tan Mavi Vatan’a” konulu konferans düzenlendi. Etkinliğe, Müstafi Tümamiral Prof. Dr. Cihat Yaycı konuşmacı olarak katıldı.

Kütahya Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Ekici, 30 Ağustos Zaferi’nin bağımsızlık iradesinin ve yeniden doğuşun simgesi olduğuna dikkat çekerek, “30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu kalacağının tarihe kazınmış ilanıdır” dedi.
Yoğun ilgi gören konferansta Prof. Dr. Cihat Yaycı, 30 Ağustos Zaferi’nden günümüze uzanan stratejik mirası ve “Mavi Vatan” doktrinini anlattı. Kütahya halkının milli mücadeledeki rolünden Büyük Taarruz’a, Atatürk’ün donanma vizyonundan Türkiye’nin jeopolitik önemine kadar pek çok konuda bilgiler aktaran Yaycı, katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Başkan Yardımcısı Ekici, konferans sonunda yaptığı konuşmada, “Bugün bize düşen sorumluluk yalnızca karadaki vatanımızı korumakla sınırlı değildir. Bu noktada, ‘Mavi Vatan’ kavramını bir doktrin haline getirerek Türk milletine vizyon kazandıran kıymetli hocamız Prof. Dr. Cihat Yaycı’ya şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları rahmet ve minnetle anılırken, Ekici tarafından Prof. Dr. Cihat Yaycı’ya teşekkür belgesi takdim edildi. Konferansa belediye yöneticileri, birim müdürleri, personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PARKHAYAT Kütahya Hastanesi
Reklam Alanı

Sıradaki haber:

Emet MYO’da doluluk oranı yüzde 103 seviyesine ulaştı