DOLAR

45,9841$% 0.04

EURO

53,5382% -0.04

STERLİN

61,8875£% -0.06

GRAM ALTIN

6.651,90%-0,98

ÇEYREK ALTIN

11.048,00%-0,33

TAM ALTIN

44.039,00%-0,34

Sabah Vakti a 02:00
Kütahya PARÇALI BULUTLU 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

HASTANE POLEMİĞİ BÜYÜYOR! MEHMET DEMİR’DEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, uzun süredir gündemde olan yeni hastane projesine ilişkin tartışmalara açıklık getirdi. Kamuoyunda ‘500 yataklı hastane’ olarak bilinen projeye ilişkin konuşan Demir, aslında projeyi özellikle ‘500 odalı’ olarak ifade ettiklerini söyleyerek, nedenini şu sözlerle açıkladı:
“500 oda olduğunda 250 tanesine iki yatak koyarsanız 750 yataklı olur. 500 odanın hepsine ikişer yatak koyarsanız 1000 yataklı olur. Kütahya’ya yapılacak hastane neye ihtiyaç varsa o kadar yataklı olsun diye. Biz Kütahya’ya bugün değil, 30-50 yıl sonrasını düşünerek hizmet edecek bir hastane planlıyoruz.”
Yeni hastanenin eğitim araştırma hastanesi statüsüne uygun şekilde projelendirildiğini belirten Demir, 300 yataklı bir modelin de üniversiteyle afiliye olamayacağını ifade etti. Demir, “Bu açıklamaları kulaktan dolma bilgilerle yapmıyoruz. Cumhurbaşkanımızın onayı var” dedi.
ŞEHİR HASTANESİ NEDEN GECİKTİ?
Konuşmasında geçmiş dönemde şehir hastanesi üzerinden yapılan eleştirilere de değinen Demir, hastanenin gecikme sürecine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Demir, “Şehir hastanesinin neden geciktiğini detaylı araştırırsanız altından kimlerin çıktığını görürsünüz. Biz polemik üretmek istemiyoruz, hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu.
‘1 MİLYAR DEĞİL 10 MİLYAR OLSA DA BU MEMLEKET BU HİZMETİ HAK EDİYOR’
Demir, Çavdarhisar’a yapılan hastane üzerinden gelen eleştirilere de yanıt vererek, “Bu memlekette bir ilçeye hastane yapılıyor, bundan niye rahatsız oluyorsunuz arkadaşlar? 1 milyar değil, 10 milyar olsa da bu memleket bu hizmetleri hak ediyor” dedi.
‘ONLAR 1. YÜZYILIN, BİZ TÜRKİYE YÜZYILI’NIN MİLLETVEKİLLERİYİZ’
“Onların ne dediğinin önemi yok, biz çalışmaya devam edeceğiz” diyen Demir, “O konuşan arkadaşlara baktığınız zaman onlar 1. yüzyılın milletvekilleri. Biz ise Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla çizilmiş Türkiye Yüzyılı’nın, yani 2. yüzyılın milletvekilleriyiz” diye konuştu. Demir, “Yapacak adam çaresini, yapmayacak adam bahanesini bulur” sözleriyle yatırımların kararlılıkla süreceğini belirtti.

Sıradaki haber:

Bayram arifelerinin ‘Holo’ geleneği asırlardır yaşatılıyor