46,8418$% 0.05
53,5744€% -0.05
62,7188£% -0.01
6.213,10%-0,90
10.227,00%-0,88
40.658,00%-0,88
02:00
Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar tarafından Kütahya Sofça köyünde kurulan lavanta bahçesi, kapılarını ziyaretçilere açtı. Porsuk Çayı kıyısındaki büyüleyici manzarasıyla yoğun ilgi gören bahçede, 10 gün sonra başlayacak hasatla birlikte doğal lavanta yağı ve suyu üretilecek
Porsuk Çayı kenarında yer alan ve “Sıtkı Mağazası” olarak bilinen alanın çevresinde oluşturulan lavanta bahçesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte rengârenk görüntülere sahne oldu. Mor lavanta tarlası, özellikle sosyal medya için anı biriktirmek ve fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
BEKLENENİN ÜZERİNDE TALEP VAR
Dört yıl önce toprakla buluşturdukları fidelerin bugün büyük bir görsel şölene dönüştüğünü belirten Nida Olçar, bahçenin bölgeye gelen herkesin uğrak noktalarından biri haline geldiğini ifade etti. Bahçenin kurucusu Nida Olçar, kapılarını tüm ziyaretçilere açtıklarını belirterek şu davette bulundu: “Yaklaşık dört yıl önce diktiğimiz lavantalar bugün büyük bir görsel şölene dönüştü. Şu an bulunduğumuz alan Sofça Köyü’nde, Porsuk kenarındaki Sıtkı Mağazası’nın bulunduğu bölge. Yoldan geçen tüm misafirlerimiz bu görsel şöleni izleme fırsatı buluyor. Bu üç gün boyunca tüm Kütahyalı hemşehrilerimizi lavanta bahçemize bekliyoruz.” Kampanyanın ilk gününden itibaren beklediklerinin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını vurgulayan Olçar, amaçlarının Kütahyalıları en iyi şekilde ağırlamak ve buradan güzel hatıralarla ayrılmalarına vesile olmak olduğunu dile getirdi.
HASADIN ARDINDAN DOĞAL YAĞ VE SU ÜRETİLECEK
Bahçede yaklaşık 10 gün sonra lavanta hasadına başlanacağını müjdeleyen Nida Olçar, hasat edilecek lavantalardan doğal lavanta suyu ve lavanta yağı üretileceğini aktardı. Elde edilecek ürünlerin kısa sürede raflardaki yerini alacağını belirten Olçar, lavantaların sadece görsel güzelliğiyle değil, ekonomik değeriyle de bölgeye önemli bir katma değer sunduğunu ifade etti. Yaz boyunca mor renge bürünen lavanta bahçesinin, hem kent turizmine hem de kırsal turizmin gelişimine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Ziyaretçiler, lavanta tarlasında fotoğraf çekmenin yanı sıra hasat döneminin ardından üretilecek doğal ürünlere de kolayca ulaşabilecekler.
Eğitimde güvenlik rotası çizildi
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29621 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24793 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
22120 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
21290 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19950 kez okundu