in

Açılışa son bir adım

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:375karakter

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde bir dizi incelemelerde bulundu. Kavuncu açılışa son bir adım kaldığını ifade ederek, “İnşallah Kütahya’mıza layık, vatandaşımıza önemli bir hizmet açığını gideren, 3. basamak sağlık hizmetleri sunan bir merkeze kavuşuyoruz” dedi

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yakın zamanda açılması planlanan KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezine giderek, incelemelerde bulundu. Rektör Kavuncu’ya, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal yanı sıra idareciler de eşlik ederek, yeni merkez hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

ULUSLARARASI STANDARTTA HİZMET VERECEK

Değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Kavuncu; yeni hastanenin 8 uzmanlık alanında hekimler, personel ve laboratuvarlar ile hizmet vereceğini söyleyerek, “Yeni sağlık tesisinde ileri diş hekimliği tedavi uygulamaları mevcut olacak. Sayın Dekanımız, Merkez Başhekimimiz ve idarecilerimizle birlikte de bir değerlendirme toplantısı yaptık. Amacımız ve hedefimiz Sosyal Güvenlik Kurumunun yanı sıra burada uluslararası düzeyde ve standartlarda bir merkezimizin olması ile birlikte sağlık turizmi anlamında da yurt dışından da hasta kabul edecek hüviyette olmamız. Bu belirli bir standart ve kaliteyi gerektiriyor. Biz bunun da peşindeyiz.” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE’DE RUHSAT ALAN İKİNCİ MERKEZ OLACAK

Son bir ruhsat denetlemesi söz konusu olduğunu belirten Kavuncu, “Şunu gururla ve mutlulukla söyleyebilirim ki, Sağlık Bakanlığının yayınladığı yeni bir ruhsat yönetmeliği var. Bu çok detaylı bir yönetmeliktir. Buna göre Türkiye’de ruhsat alan sadece Ankara’da bir üniversite var. Bizim de şu anda eksiğimiz gözükmüyor. Ruhsatı aldığımızda, yeni yönetmeliğe göre Türkiye’de ruhsatı almış ikinci merkez durumunda olacağız. Bundan dolayı da biraz önce söylediğim uluslararası kalite ve standartlara da erişmek için bir engelimiz yok. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?