in

Altyapı sorunu çözüldü şimdi yatırım zamanı

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:493karakter

Kütahya’nın, turizm cenneti olarak bilinen Yoncalı Mahallesini ziyaret eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, alt yapı sorunu ve su yetersizlik problemini giderildiğini söyleyerek, bölgenin yatırıma açık olduğunu belirtti

“Göreve geldiğimiz günden bu yana mahallede çok ciddi hizmetlerimiz oldu” diyen Başkan Işık, turizm alanına giren bölgede imar tadilatı yapıldığını söyledi. Büyük parsellerin, on dekardan aşağıya olmamak üzere ifraz edildiğini belirten Başkan Işık, yatırımcıların daha küçük parsellere yatırım yapabileceklerini söyledi. Alt yapı sorunu çözülen mahallede, su yetersizlik problemini giderildi. Başkan Işık, “Mahallemizde kanalizasyon hatları döşendi. Halen bir kısmı devam ediyor. OEDAŞ’ın elektrik hatlarını yer altına aldığı bölgede, işlemler tamamlandıktan sonra üst yapı hizmetlerimiz yapılıyor. Üst yapı tamiratlarımızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Tavşanlı çevre yolundan Yoncalı Kavşağı projemiz var. Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzden bunların projeleri onaylandı. Yakında ihale süreci tamamlanıp inşaatına başlanacak” dedi. Mahalledeki park ve bahçelerin bakımlarının yapıldığını ifade eden Başkan Işık, mahalleye bir çeşme kazandırıldığını söyledi. 90 hektarlık imar planı çalışmasının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, mahallede belediyenin diğer çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

‘GELECEK YILLARIN TALEPLERİNİ ALDIK’

2021 yılı ve sonraki yıllar için ihtiyaç olan talepleri, Mahalle Muhtarı Hasan Yılmaz’dan yazılı olarak aldıklarını dile getiren Başkan Işık, sosyal tesis ve muhtarlık binası, Yoncalı Mahallesi Çiftlik Bölgesinin su şebeke hatlarının yenilenmesi, Yoncalı Çiftlik Camisinin duvarlarının yeni perde duvar ile çevre düzenlemesi gibi talepleri aldıklarını söyledi. Başkan Işık “Çiftlik Bölgesine doğalgazın getirilebilmesi için ilgili firma ile görüşerek, mahalle sakinlerimizin talebini değerlendireceğiz. Mahallemizin, Çiftlik bölgesindeki iki adet ekmek fırının tamir ve bakım talebini aldık. 12 sokak ve caddemizin kilit taşı yapılması talebini iletti muhtarımız. Gençler için halı saha talebini aldık” dedi.

BAŞKAN IŞIK GÜZEL PROJELERE İMZA ATTI

Yonalı Mahallesi Muhtarı Hasan Yılmaz ise konuşmasında Yoncalı Mahallesine yapılan ziyaretten dolayı Başkan Işık ve ekibine teşekkür etti. 2020 yılının sıkıntılı bir yıl olmasına rağmen Kütahya Belediyesinin çok güzel projelere imza attığını belirten Muhtar Yılmaz “2021 yılında da çok güzel projelere ve işlere imza atacağına inanıyoruz. 2021 yılı ülkemize ve Kütahya’mıza hayırlar getirsin” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?