in ,

Aslına uygun olarak restore edildi

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:256karakter

Aslına uygun olarak restore edildi

16. yüzyılda inşa edilen Ahi Evran Türbesi, İl Özel İdaresi tarafından aslına uygun restore edildi
Türbenin, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Ali Çelik, “Bize ait olan değerin nezih bir görünüme kavuşması için güç birliği yaparak süreci tamamladık. Bizden sonraki nesillere bırakmamız gereken izler bunlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Ecdat yadigarı eserleri korumanın herkesin boynunun borcu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Yapmak yetmiyor, gelecek nesillere temiz şekilde aktarılması için korunup zarar vermeden ömrünün uzatılması gerekiyor. Sayın Valim ve ekibimiz yaptı, korumak mahallemize düşüyor” ifadelerini kullandı.
Vali Ali Çelik, törende ilin kalfası seçilen Berat İdeci ve ilin çırağı Bilge Eray’ı tebrik ederek hediyelerini verdi. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın dualarıyla türbenin açılışının yapılmasının ardından Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık İstiklal Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek bulgur pilavı ikram ettiler ve vatandaşların taleplerini dinlediler. Açılış törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, KÜTSO Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, esnaf, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Haberimizi puanlar mısınız?