34,4465$% 0.3
36,3032€% 0.16
43,4559£% -0.34
2.836,84%0,10
4.835,00%0,20
19.341,00%0,20
Sosyal belediyecilik projeleriyle Türkiye’de bir çok ilki hayata geçirdiklerini söyleyen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 2019 yılında uygulamaya konulan Hilal Kart ile 56 bin vatandaşa ulaştıklarını ifade etti
Başkan Prof. Dr. Alim Işık, 2019-2022 yılları arasında birçok belediyeye örnek olan sosyal belediyecilik uygulamalarından bilgiler verdi. Başkan Işık açıklamasında, “Sosyal belediyecilikte çığır açan uygulamaları şehrimize kazandırmaktan, ülkemizdeki birçok belediyeye örnek olmaktan onur duyuyoruz. Bu konuda emeği geçen Kadın ve Aile Hizmetleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışında Milliyetçi Hareket Partisinin yıllarca vatandaşlarımızla paylaştığı Hilal Kart uygulamasını 2019 yılı haziran ayı itibariyle devreye aldık. O günden bugüne yaklaşık 19 bin ailemizden 56 bin hemşehrimizin bu destekten yararlanmalarını sağladık. Bunun en önemli özelliği, içine yüklenen nakit kredi ile hemşehrilerimiz mahallelerindeki bakkaldan yada istedikleri marketten evlerinin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Eskiden olduğu gibi koli dağıtmadık. Koli dağıtımında insanları rencide etmedik, komşusunun karşısında hemşehrilerimizi mahcup etmedik” dedi.
2 BİN 700 ÖĞRENCİNİN EĞİTİMİNE DESTEK
Yapılan sosyal desteklerden bazıları hakkında bilgiler veren Işık, “Hilal Bebek Projesi ile 1200 aileye Hilal Bebek hediye seti dağıtımı, Eğitim Destek Kartı Uygulaması ile bugüne kadar 2700 öğrenci bu uygulamadan yararlandı. Pandemi sürecinde iftarlar yapılamadığı için Bu İftarda Çikolatanız Var uygulaması ile 3500 kadınımıza çocuklarının çikolatalarını ve iftarlıklarını bizden alacakları uygulama ile destek olduk. Gıda Bankacılığı ile 20 bin ailemize destek olduk. 700 ailemize 85 bin ekmeği ücretsiz dağıttık. Ulaşım Destek Kartı ile lise ve üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verdik. Mehmetçik Kart uygulamamız ile 250 askerimize destek olduk. sıcak Yemek uygulamamızla 22 bin öğün sıcak yemeği ücretsiz olarak evlere götürdük. Engelli Tıbbi Destek uygulamamızdan 26 vatandaşımız yararlandı. Hayat Kurtaran Proje sloganı ile özellikle yaşlı, kimsesiz ve şehit ailelerimizden evinde soba ile ısınan ve duman zehirlenme riskinden kurtarılmasını sağlayan duman sensörü uygulamamızı bir ilki Kütahya’da uyguladık. Giysi Bankacılığı bugüne kadar 5000 ailemize giysi yardımında bulunduk. 1600 ailemize odun yardımında bulunduk. 40 kadınımıza tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği sertifikası verdik. Bir adet kadın kooperatifi kurduk. Kütahya Katılımcı Kadın Kooperatifi ile özellikle çini başta olmak üzere, halk sanatlarıyla uğraşan kadın hemşehrilerimizi bir çatı altında toplanarak ürünlerinin daha iyi değerlenmesini sağlayacak alt yapıyı oluşturduk. Pandemi sürecinde sosyal yardımın dışında belediyelerin olmazsa olmaz hizmeti olarak gördüğümüz maske dağıtımı ve hijyen seti dağıtımı ile toplumun yoğun olduğu alanların hijyenin sağlanması konusunda hizmetlerimizi sürdürdük. Yaklaşık 8 milyonun üzerinde maske ürettik ve bunun 5 milyonunu ücretsiz olarak vatandaşımıza dağıttık. Yardımlarımız dün olduğu gibi bugünde ve daha sonrasında da devam edecektir” dedi.
‘Kütahya birlikte hareket etmeli’