in ,

Belediyeye başarı ödülü

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:212karakter

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Başarı Ödülü’ne layık görülen Kütahya Belediyesi’nin ödülünü, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık aldı

Tarihi Kentler Birliğinin 21’incisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının sonuçları belli oldu.
Kütahya Belediyesi, Darü’l Kurra restorasyon çalışmasıyla, 34 üye belediyenin 67 projesi arasında Tarihi Kentler Birliği Koruma Özendirme Yarışmasında Başarı Ödülü aldı.
Ödülü, Kütahyalı hemşehrilerinin adına aldığını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, bu ödülü tarihi hafızası olan Tarihi Kentler Birliği’nden almanın kıymetli olduğunu söyledi. Başkan Işık, “Bu ödülün Kuruluşun ve Kurtuluşun kentine verilmesinden memnun olduk. Bir ecdat yadigarı olan Darü’l Kurra’yı ayağa kaldırdık. 450 yıllık bir eser. Dünyada ayakta kalmış nadide bir eseri yeniden canlandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarım ve görev alan son iki valimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?