in ,

Büyük Zafer’i metropollerin meydanlarına taşıyorlar

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:208karakter

 

Kütahya Valiliği tarafından başlatılan proje kapsamında canlı heykeller, İstanbul ve Ankara meydanlarında 30 Ağustos Zaferi’ni vatandaşlara yeniden yaşattı. Büyük bir beğeni ile takip edilen performans vatandaşları duygulandırdı

Kütahya Valiliği, 30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yılında farkındalık oluşturmak amacıyla yeni bir projeye daha imzasını attı. Büyük Taarruz Meydan Muharebesi’nin kazanılmasında önemli rol oynayan ve kurtuluşun sembolü haline gelen Şehit Sancaktar Mehmetçik, Yüzbaşı Şekip Efendi, Sakatların İsmail, Kara Ali Çavuş ve Onbaşı Mehmed’in aralarında olduğu canlı heykeller, İstanbul ve Ankara’nın en işlek meydanlarında performanslarını sergiledi.

Dumlupınar Marşı eşliğinde vatandaşları zaferin kazanıldığı o güne götüren canlı heykeller, seyircilere duygusal anlar yaşatmayı başardı. Çok sayıda vatandaş cep telefonlarıyla o anları ölümsüzleştirirken, #BüyükZafer hashtagiyle sosyal medya hesaplarında paylaşarak Kütahya’nın tanıtımına katkı sağladı.

Yarın Eskişehir’de vatandaşlarla buluşacak canlı heykeller, Bursa ve İzmir’in ardından yolculuğunu Kütahya’da tamamlayacak.

Haberimizi puanlar mısınız?