in ,

Çizgi film karakterlerine can verdiler

YouTube video
  • Okuma Süresi:3Dakika
  • Karakter Sayısı:576karakter

 

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, 15. Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali kapsamında kendi hazırladıkları kostümlerle çizgi film karakterlerine can verdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali kapsamında yaklaşık 50 öğrenci yürüyüş yaptı. Fakülte binası önünde toplanan öğrenciler, kendi imkanlarıyla hazırladıkları kostümlerle defile düzenledi, birbirleriyle yarıştı. Etkinlik kapsamında öğrenciler sektör temsilcilerine eserlerini tanıtma fırsatı buldu.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, burada yaptığı açıklamada, festivalin geleneksel hale getirildiğini söyledi. Bütün koridorların öğrenciler tarafından yapılan sanat eserleri ve çizimlerle dolduğunu belirten Uysal, “Özellikle uluslararası öğrencilerin ve akademisyenlerin katkı vermesi festivali farklı bir noktaya taşıdı. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları kostümleri giymişler. Çok farklı bir manzara ile karşılaştım. Festivalin üniversitemize çok değer kattığını gördüm” dedi.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.  Dr. Levent Mercin, “Festivalimiz 15’inci kez düzenleniyor. İlkinden bu yana festivalimize artı bir değer katmaya çalıştık. Festivalimize İtalya, Fransa ve İspanya’dan yaklaşık 40 tane hem öğrenci hem de akademisyen grubu katılıyor. Onların katılımıyla festivalimiz daha da zenginleşmiş oldu. Özellikle öğrencilerimiz yapmış olduğu çalışmaları hem yurt içinden hem yurt dışından gelen misafirlerimizle hem de profesyonel şirketlerin temsilcileriyle paylaşma fırsatı buldu. Öğrencilerin bu sayede güven ve girişimcilik ruhları da gelişmiş oluyor. Aynı zamanda gençlerimiz belirli karakterleri kendi kıyafetleriyle yansıtmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Festivalde Costplay ekibinin başında yer alan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Süreyya Başak Kaya, “Birinci sınıftan bu yana costplay adına festivallerde görev alıyorum. İnsanların kostümlerini dikiyorum ve yapmalarına yardımcı oluyorum. Etkinlikte bir çok anime ve orijinal karakterler var. Animasyon festivali sadece bizlerin yaptığı işler değil, aynı zamanda bu güzel yapımları canlandırmak ve karakterlere bürünmek de bize aynı şekilde keyif veriyor. Yaklaşık 50 öğrenci kendilerine kostüm yaptılar. Kendi rollerimizi canlandıracağız” dedi.

Avatar rolüne bürünen Kübra Demirel isimli öğrenci, “Ben çizgi filmlerde fazla görünmeyen ama değeri büyük olan bir karakterim. Bence Avatar tarihinin en güçlü karakterlerinden biri olabilir. Kostümleri kendim hazırladım. Makyaj biraz uzun sürdü” diye konuşurken, Ahmet Can, “Birinci serinin ana karakteriyim. Saçlarım vardı ama seyrek olduğu için kazırken içim acımadı. Bu etkinlik bize yurt dışından gelen öğrenciler ve büyük oyun stüdyoları ile kaynaşma ve tanışma, gelecekte staj imkanı sağlama fırsatı tanıdı. Gün boyunca sadece kendimizi tanıtmadık, aynı zamanda iş imkanları da bulduk” dedi.

Berra Erkan da, “Çok bilindik bir bölüm değil. Festivale katılan animasyon şirketleri staj ve iş anlamında bizim için çok önemli. Onların bizi tanımasını ve yaptığımız işleri görmelerini sağlıyor” diye konuştu.

Festivalde, çizgi film ve animasyon sektörünün önde gelen yapımcı ve tasarımcıları düzenlenecek seminerlerde çalışmaları hakkında bilgi verecek.

Haberimizi puanlar mısınız?