in , ,

Diş telleri tarihe karışıyor! Kütahya’da ilk

YouTube video
  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:384karakter

 

Özel Kütahya Dumlupınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde, dişlerdeki estetik bozukluğa, ‘diş teli’ yerine ‘Invisalign’ adı verilen şeffaf plaklarla son veriliyor. Yeni tedavi yöntemi ile hastalar süreci ağrı ve sızı çekmeden geçiriyor

Diş bozukluklarının tedavisinde kullanılan ‘Invisalign’ (şeffaf plak) yöntemi tüm sorunlar ortadan kaldırılıyor. Kütahya’da Özel Kütahya Dumlupınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde uygulanmaya başlanılan ‘Invisalign’ yönteminde kullanılan şeffaf malzeme ağızda görünmediği için hasta kendisini daha rahat hissediyor. Kimse tedaviyi fark etmiyor.

Yöntemin en önemli özelliğinin dişlere takılan malzemenin tamamen şeffaf olması ve neredeyse hiç fark edilmemesi olduğunu vurgulayan Ortodonti Uzmanı Uzm. Dt. Ahmet Balaban, “Ortodontide ‘Invisalign’ dediğimiz şeffaf plaklar ile yeni bir tedavi yöntemi var. Bu yöntem ile dişleri düzeltebiliyoruz. En büyük avantajı dişlerde ağrı, sızı, acı ve braketlerdeki gibi batmanın daha az olması. Tabi bunun dışında tedavinin başını ve sonunu aşama aşama görebiliyoruz. Plaklarla ilgili en önemli nokta kullanım süresi. Hastanın günde 20 saat kullanması gerekiyor. Düğünü olanlar, tel ve braketlerin görünmesini istemeyenler, ağız hijyenine dikkat eden hastalarımız şeffaf plakları tercih ediyor” dedi.

Tedavi süresinin diş teli ve braketlerle karşılaştırıldığında daha kısa sürdüğünü ifade eden Balaban, “Ama bazı vakalarda süreç uzayabiliyor. 12-18 aylık bir tedavi ile ciddi bir şekilde dişlerde değişim ve hastalarımızın gülüşüne katkı sağlayabiliyoruz.  Şeffaf plaklarda ortodontik tedavide Kütahya Dumlupınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak sertifikasyon programı dahilinde uygulayabiliyoruz. Eğer bu konuda tedavi olmak isteyen hastalarımız varsa bize başvurabilir” diye konuştu.

Diş tedavisinde ‘ınvisalign’ yöntemini kullanan bir hasta ise, “Tedaviye 7-8 ay önce başladım. Tedavi sürecim gayet başarılı, ağrısız ve sızısız geçiyor. Tedavi olduğum anlaşılmıyor, çünkü şeffaf plak kullanıyorum. Bana da gayet kolaylık sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberimizi puanlar mısınız?