in

DPÜ’de kan bağışı seferberliği

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:259karakter

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Kızılay Kan Merkezi iş birliği ile Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Bedesten’de kan bağışı kampanyası başlatıldı

Kan bağışı kampanyasına DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Atilla Batur, SKS Daire Başkanı Yusuf Ziya Beydüz’ün yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel de katıldı.

‘HAYDİ DPÜ KAN VERMEYE!’

Kan bağışında bulunduktan sonra bir çağrıda bulunan Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Bugün kan verdik, sağ olsun Kızılayımız üniversitemize geldi ve kan alıyor. Üniversitemiz 2 bini aşkın personeli, 47 bine yakın öğrencisiyle milletimizin, insanımızın yanındadır. Kanını verdiği gibi gerekirse canını da verir. Aslında bu kampanya bunun ifadesidir. Kan vermek öncelikle başkalarına yardımdır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kan vererek bunu ispat eder, etmiştir. Aynı zamanda kan vermek kişinin kendi sağlığı için çok önemlidir. Kan vermekle kan üreten mekanizmayı aktive etmiş oluyoruz. Daha zinde, daha genç, daha sağlıklı olmanın yolu kan vermekten geçiyor. Üniversitemiz bu salgın döneminde kan verme kampanyasını başlattı ve bunu devam ettirecektir. Üniversitemiz akademisyeni ile idari personeli ile ve tüm öğrencileriyle kan veriyor. Haydi DPÜ kan vermeye!” dedi. Bedesten’de devam eden kan bağış kampanyası, bugün saat 16.30’da sona erecek.

Haberimizi puanlar mısınız?