in

Eğitimde akreditasyon çalışmaları başladı

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:307karakter

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi tarafından eğitim akreditasyonu ile ilgili çalışmalara başlandı

KSBÜ Tıp Fakültesi Öz Değerlendirme Kurulu Üyeleri, Türkiye’de tıp fakültelerinin eğitim akreditasyonu konusunda tek yetkili derneği olan Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğinden (TEPDAD) çevrim içi eğitim aldılar. Gerçekleştirilen eğitim programı Dernek Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek ve KSBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın’ın açılış konuşmaları ile başladı.

‘AMACIMIZ ARAŞTIRMACI HEKİMLER YETİŞTİRMEK’

KSBÜ Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Algın, “Amacımız; üst düzeyde bilgi birikimine sahip, ülkenin sağlık gereksinimlerini karşılayabilecek, koruyucu hekimliği ve toplum sağlığını ön planda tutan araştırmacı hekimler yetiştirmek; sağlık hizmetlerinde hastaların her türlü beklentisini dünyadaki en son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri uygulayarak, en üst düzeyde, kaliteli, etkin ve verimli bir şekilde karşılamaktır.” dedi.

‘DERS VİDEOLARI 7/24 ÖĞRENCİLERİN ERİŞİMİNİNE AÇIK’

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının Covid-19 Pandemisi nedeni ile Tıp Fakültesi için de zorlu bir yıl olduğunu belirten Prof. Dr. Algın,“Fakültemizin bilgi işlem alt yapısı bu dönemde üniversitemizin olanakları ile hızla entegre edilmiş ve Mart 2020 itibari ile uzaktan eğitime geçilmiştir. Fakültemizde öğretim üyelerimiz tarafından verilmekte olan dersler Üniversitemizin Uzaktan Eğitim sisteminde kayıt altına alınmakta olup ders videoları öğrencilerin 7/24 erişimine açıktır. Fakültemizde uzaktan eğitim ile ilgili istatistiksel veriler güncel olarak takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberimizi puanlar mısınız?