in ,

Engelli bireyler için kafeterya kurulacak

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:213karakter

 

Vali Ali Çelik’i ziyaret eden Kütahya Özel Eğitim ve Down Sendromlular Derneği Başkanı Mestan Koca, “Engelli bireylere iş imkânı sunmak üzere kurulacak kafeteryayla toplumsal bütünleşmeyi sağlamayı amaçlıyoruz” dedi

Vali Ali Çelik; Dernek Başkanı Mestan Koca, özel çocuklar ve aileleriyle Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi. Çocuklarla yakında ilgilenen Vali Ali Çelik, aileleriyle de sohbet edip taleplerini dinledi.

Vali Çelik, özel çocuklar için yapılan ve yapılması gereken tüm çalışmalarda devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Mestan Koca, derneğin eğitim, spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, bu konuda çalışma yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla 1992 yılında kurulduğunu söyledi.

Derneğin şu anki ana hedefinin özel eğitim gerektiren bireylerle engelsiz bireyleri bir araya getirecek olan “Beceri Terapi Atölyesi” kurmak ve kafeterya açmak olduğunu kaydeden Koca, “Engelli bireylere iş imkânı sunmak üzere kurulacak kafeteryayla toplumsal bütünleşmeyi sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Aileler, Vali Ali Çelik’e ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Haberimizi puanlar mısınız?