in

Engelliler afet farkındalığı için üretecek

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:230karakter

 

Gediz Meslek Yüksekokulu’nun destek verdiği ‘Afet Farkındalığı ve Eğitimle Kazanarak Engelimi Aşıyorum’ projesinde atölyelerin açılışı yapıldı Dikiş eğitimi alacak engelli bireylerin üreteceği afet battaniyeleri kurumlara teslim edilecek

Afet Farkındalığı ve Eğitimle Kazanarak Engelimi Aşıyorum projesi için açılış töreni düzenlendi. Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülecek proje için Gaybiefendi Mahallesi’nde açılan atölyede gerçekleştirilen ve Kütahya Valisi Ali Çelik ile AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Kırbaç’ın de katıldığı törende  Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Gediz MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Necati Yakup Ünallı da yer aldı.

Gediz Meslek Yüksekokulunun 15 adet düz dikiş makinesi, 2 adet overlok makinesi, 1 adet endüstriyel ütü ile destek verdiği Afet Farkındalığı ve Eğitimle Engelimi Aşarak Kazanıyorum Projesi kapsamında projede engelli ve engelli yakınlarına temel dikiş eğitimi verilecek. Eğitim sonrası, olası bir afette kullanılmak üzere oyuncak görünümlü afet battaniyeleri üretilecek. Üretilen battaniyelerden 450 adedi AFAD’a, 450 adedi Kızılay’a ve 100 adedi Sevgi Evlerine dağıtılacak.

Haberimizi puanlar mısınız?