in

Gediz Belediyesi sokak hayvanlarının yanında

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:344karakter

Gediz Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeye devam ediyor. Ekipler, kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve kayıt altına alma işlemlerini büyük bir titizlikle sürdürüyor

Köpeklerin sokakta yaşamasından dolayı değişik hastalıkları barındırmasına karşın, gerçekleştirilen operasyonlarda hiçbir sokak hayvanı zarar görmedi. Titizlikle yapılan operasyonun ardından sokak hayvanları sağlıklarına kavuşturularak alındıkları doğal ortamlarına bırakıldı. Gediz Belediyesi Veterinerlik İşleri ekiplerince, düzenli olarak sokak hayvanları için oluşturulan besleme alanlarına mama bırakılıyor. Düzenli aralıklarla ve sürdürülebilir bir planlamayla yapılan dağıtımla, sokak hayvanlarının özellikle soğuk kış günlerinde beslenme alanlarında ve çevresinde aç kalmaması sağlanıyor.

‘HİÇBİR SEVİMLİ DOSTUMUZ ZARAR GÖRMEDİ’

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, “Gediz’in yaşam kalitesini artırmak için çalışırken, doğaya ve hayvanlara da sahip çıktıklarını söyledi. Sokak hayvanlarına mama desteği vermenin yanında üremelerinin de kontrol altında tutulmasının önemine dikkat çeken Başkan Akçadurak Gediz’de bulunan sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve kayıt altına alma işlemlerinin tamamlanarak doğal ortamlarına bırakıldığını belirtti. İşlemlerin uzmanlar tarafından yapıldığını belirten Başkan Akçadurak, “Titiz çalışma sonucu sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve kayıt altına alma işlemleri sorunsuz şekilde tamamlandı. Gediz Belediyesi olarak bu güne kadar sokak hayvanları için pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Gediz’de Sokak hayvanlarımızın daha sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarımız bundan sonra da büyük bir titizlikle gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

Haberimizi puanlar mısınız?