in , ,

Gediz MYO’da afet eğitimine yoğun ilgi

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:188karakter

 

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksek Okulu’nda Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitimin ardından deprem anı çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatı yapıldı

AFAD Kütahya şubesi tarafından Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksek Okulu’nda verilen Afet Farkındalık Eğitimi’nde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alınacak tedbirlere ve Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanın önemine vurgu yapıldı.

Afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşa ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen AFAD Acil Mobil Uygulaması ve AFAD Gönüllüğü tanıtımının da yapıldığı eğitimde ayrıca, e-devlet üzerinden öğrenilen güvenli toplanma alanlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Eğitimin ardından tüm öğrenci ve personelin katılımıyla deprem anı çök-kapan-tutun ve bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Haberimizi puanlar mısınız?