DOLAR

45,0303$% 0.22

EURO

52,6640% -0.01

STERLİN

60,7362£% 0.05

GRAM ALTIN

6.794,71%0,24

ÇEYREK ALTIN

11.055,00%-0,03

TAM ALTIN

44.043,00%-0,02

Sabah Vakti a 02:00
Kütahya AÇIK
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Gediz’de bir ilk: Bel fıtığına bağlı ileri düzey sinir basısı tedavi edildi

Gediz Devlet Hastanesi’nde bir ilke imza atıldı. Bel fıtığına bağlı ileri düzey sinir basısı yaşayan bir hasta, mikroskop destekli cerrahi yöntemle tedavi edildi.

52 yaşındaki kadın hasta, yaklaşık 6 aydır devam eden şikâyetleri nedeniyle Gediz Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan muayenede, halk arasında “düşük ayak” olarak bilinen dorsifleksiyon kaybı tespit edildi.

Gerçekleştirilen tetkikler sonucunda hastaya bel fıtığı (lomber disk hernisi) tanısı konuldu. Daha önce farklı sağlık merkezlerinde ameliyat önerilen hasta, Gediz Devlet Hastanesi’nde yeniden değerlendirilerek cerrahi tedaviye alındı.

Operasyon, Gediz Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Rasim Asar tarafından mikroskop eşliğinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 santimetrelik küçük bir kesi ile yapılan ameliyatta, sinir köküne baskı yapan fıtık dokusu başarıyla temizlendi.

Mikroskop destekli bu cerrahi yöntem sayesinde daha az doku hasarı oluşurken, operasyon süresi kısaldı ve hastanın iyileşme süreci hızlandı. Ortalama 30-45 dakika süren ameliyat sonrası hastanın aynı gün ayağa kaldırıldığı ve ertesi gün taburcu edildiği öğrenildi.

Gerçekleştirilen bu operasyonla birlikte, Gediz’de ilk kez bel fıtığına bağlı ileri düzey sinir basısı ve güç kaybı yaşayan bir hastanın cerrahi tedavisi başarıyla tamamlanmış oldu.

Sıradaki haber:

Kış uykusundan uyanan ayı ailesi köye indi