in

Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu

  • Okuma Süresi:3Dakika
  • Karakter Sayısı:590karakter

Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Dumlupınar 100. Yıl Zaferi Geleneksel Gençlik Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu
Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencileri topluluklarının katılım sağladığı, 18 kategoride ödülün verildiği Dumlupınar 100. Yıl Zaferi Geleneksel Gençlik Ödülleri, Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu.
GENÇLERE HİÇ HAYIR DEMEMEYE ÇALIŞTIK
Yoğun bir katılımın olduğu ödül töreninde gençlere seslenen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kent Konseyi Gençlik Meclisimizin üniversite konseyleriyle birlikte düzenlemiş olduğu Gençlik Ödülleri programımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Konu gençlerimiz olunca, geleceğimiz olunca hepimizin söyleyeceği çok şey var ama bugün ne kadar az konuşursak inanıyorum ki gençlerimiz o kadar çok memnun olacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlerle değişik ortamlarda zaman zaman bir araya geliyoruz. Sizlere önemsediğim birkaç konunun altını çizerek sözü fazla uzatmayacağım. 2019 yılında göreve gelir gelmez aktif hale getirdiğimiz önemli konulardan birisi Kent Konseyimizdi. İnanın çok istifade ettik. Belediye Meclisimize yüzlerce projeyi kendi süzgeçlerinden geçirdiler, biz de meclisimizden geçirdikten sonra birçoğunu uygulamaya aktardık. Gençlik Meclisimizin sizlerden gelen talepleri iletmesi halinde müdürlerimiz meclis kararı gerektirmeyen her konuda inisiyatif aldılar. Hiç hayır dememeye çalıştık. Mevzuat gereği partner olmamız halinde hangi desteği verebiliyorsak bugüne kadar verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Çünkü sizlere inandık, Kütahya’mız inandı. Ödül almak kolay değil arkadaşlar. Ödülün manevi bir karşılığı var ama maddi çok karşılığı yok. O haz, o takdir edilme ve bir plaketle tescillenme sizin hayatınızda çok şeyi değiştirecek ben inanıyorum buna. Bu şehir, kültür ve sanat kenti. Zanaat ve halk sanatları alanında dünyanın 59 şehrinden birisi. Türkiye’nin ilk UNESCO tescilli yaratıcı şehri. Çini başta olmak üzere birçok halk sanatı alanında ülkemizi dünyada tanıtan bir şehir. Dünya kenti olmak kolay bir iş değil arkadaşlar. Bu işin içerisinde olan her arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Katılımınız için de burada bulunan tüm arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Geleneksel Gençlik Ödülleri programına, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ile Prof. Dr. Şahmurat Arık, Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay, Kütahya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Daire Müdürleri, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrenci toplulukları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Haberimizi puanlar mısınız?