in

Gençlik ormanı büyüyor

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:285karakter

 

21 Mart Dünya Ormancılık Ve Orman Haftası nedeniyle, Tavşanlı Şaban Dede Mesire Alanı’nda bulunan Gençlik Ormanı’nda fidan dikimi yapıldı. Farklı zamanlardaki etkinliklerle bölgede 15 hektarlık büyük bir orman oluşturulması hedefleniyor

Orman Haftası nedeniyle Tavşanlı’da etkinlikler düzenleniyor. Tavşanlı Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan dikim töreninde 500 çam fidanı toprakla buluşturuldu. Şaban Dede Mesire Alanı’nda oluşturulan Gençlik Ormanı’nda fidanları protokolle birlikte Tavşanlı Belediyespor’un gençleri dikti. Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Naci Erarslan, Orman İşletme Müdürü Serdar Aksu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Zeynep Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, Belediye Başkan Yardımcıları Furkan Dinçer, Mehmet Ali Akar, Kütahya Barosu temsilcileri Avukat Recep Aydın ve Nihat Solmaz, Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Aksu, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü personeli, AK Parti Kadın Kolları mensupları, öğrenciler ve sporcuların katıldığı törende doğayı sevmenin ve milli değerleri korumanın altı çizildi.

Belediye Başkan Vekili Naci Erarslan, ilçede görev yapan orman işçileri başta olmak üzere ülke genelindeki tüm ormancıların haftasını kutladı. Geçtiğimiz yıllarda da fidan dikim töreni düzenlenen Şaban Dede’de toplam 15 hektarlık alanın yemyeşil bir ormana çevrilmesi hedefleniyor. Tavşanlı Belediye Spor Kulübü bünyesindeki gençler de yıl içerisinde yapılacak çeşitli etkinlikler ile Gençlik Ormanı’nın büyümesine katkı sağlayacak.

Haberimizi puanlar mısınız?