in

Hedef 2 milyon metrekare yeşil alan

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:364karakter

1 milyon 600 bin metrekare yeşil alana ulaştıklarını söyleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yeni hedefin 2 milyon metrekare olduğunu kaydetti. Bu rakamlarla kendi ölçeğindeki il ve ilçeleri geride bırakan Tavşanlı’da yeşil alan çalışmalarındaki bitki ihtiyaçları da Belediye’nin seralarından karşılanıyor

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı’nın daha modern, yeşil ve yaşanabilir bir ilçe olması için; parklar, yeşil alanlar, çocukların güvenle oyun oynayabilecekleri çocuk oyun alanları ile açık hava spor alanlarının tesisini yaptıklarını söyleyerek, mevcut park ve yeşil alanların bakımlarının da düzenli olarak yürütüldüğünü anlattı. Başkan Güler, 2009’da göreve geldiklerinde park sayısının 47 olduğunu söyleyerek, bu rakamın bu sene 200’e ulaştığını kaydetti.

ŞABAN DEDE MESİRE ALANI AĞAÇLANDIRILDI

Şaban Dede Mesire Alanına 11 Kasım 2020 tarihinde Milli Ağaçlandırma Bayramı ve “Geleceğe Nefes” Kampanyası kapsamında fidan dikildiğini söyleyen Başkan Güler, “Bu alana dikilen fidanlar arasında Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü üretim tesisinde yetiştirdiğimiz fidanlar da yer almıştır” dedi.  Tavşanlı Belediyesi Araç Parkuru’na kazandırılan ağaç sökme makinesiyle 2020 yılında ormanlardan çam ve sedirlerden oluşan 610 adet fidan getirerek şehrin muhtelif yerlere dikildiğini kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Ayrıca şehiriçinde farklı noktalarda bulunan ve çeşitli nedenlerle kaldırılması zorunlu olan toplam 80 adet ağacın yerini değiştirdik. Sene içerisinde toplam 690 adet ağacın naklini gerçekleştirdik” diye konuştu. Tavşanlı Belediyesi olarak yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine işaret eden Başkan Güler, “Peyzaj, çevre düzenleme, orta refüj, çocuk parkı ve spor aletleri montajı yapıyoruz. Ayrıca tüm park ve bahçelerde rutin bakım işlerini yürütüyoruz” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?