in ,

Hem öğreniyorlar, hem de sağlık hizmetlerine katkı sağlıyorlar

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:405karakter

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kütahya’daki hastanelerde hizmet veriyor. Uygulamalı eğitimlerle, öğrenciler hem mesleki bilgi, donanım ve becerilerini geliştiriyor, hem de sağlık hizmet kapasitesini artırarak hasta randevularını hızlandırıyorlar

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Fizik Tedavi Teknikerliği ile İş ve Uğraşı Terapisi programları öğrencileri, Kütahya’daki hastanelerde hizmet veriyor. Belirtilen bölümlerdeki 167 öğrenci, yedi öğretim elemanıyla birlikte T.C. Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde, hastaların tedavilerinde doğrudan katkı sağlıyor. Öğrenciler ayrıca mesleki bilgi, donanım ve becerilerini geliştiriyor.

‘EĞİTİM KALİTEMİZE BÜYÜK KATKI VERİYOR’

Uygulamalı eğitimler hakkında bilgi veren KSBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Işıntaş Arık, “ Şu anda Fakültedeki öğrencilerimiz Kütahya’da 3 farklı hastanede uygulamalı eğitim alıyorlar. Öğrencilerimiz her gün Tavşanlı’ya üniversitemizin sağladığı ulaşım imkanı ile gidiyorlar. Buralarda ileri teknoloji bazı cihazları kullanıyor, bilimsel yöntemlerle tedavi uyguluyorlar. Eğitim kalitemize de büyük katkı veriyor” dedi.

‘BİRİKEN HASTA RANDEVULARINI HIZLA AZALTMAYI AMAÇLIYORUZ’

Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Saraçoğlu, Tavşanlı hastanesinde biriken hasta randevularını öğrencilerin uygulamalı eğitimleriyle hızla azaltmayı amaçladıklarını belirterek, “Tavşanlı’daki okulumuzda Fizik Tedavi Teknikerliği ile İş ve Uğraşı Terapisi programlarında eğitim gören öğrencilerimiz Tavşanlı’daki hastane ile belki ülkemizde en iyi uygulama imkanına kavuştular. 2. sınıf öğrencilerimizin teorik derslerini de hastane içinde oluşturduğumuz sınıfta yapıyoruz. Tavşanlı hastanesinde biriken hasta randevularını da böylece hızla azaltmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sebahattin Altıntaş ile KSBÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Klinik Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Aysun Özlü ise uygulama eğitimleri için gelen öğrencilerle birlikte sağlık hizmet kapasitelerinin önemli ölçüde arttığını belirterek, memnuniyetlerini ifade ettiler.

Haberimizi puanlar mısınız?