in ,

İlk adım Pazartesi pazarında atıldı

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:354karakter

Kütahya Belediyesi Pazar Yerleri Projesi kapsamında Pazartesi Pazarı çevre kapanması yapılan açılış töreni ile hizmete girdi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın seçim sürecinde sözünü verdiği kapalı Pazar yerleri projesinin ilk adımı Pazartesi Pazarı ile atıldı. Pazartesi Pazarında yapılan törende ilk konuşmayı İşportacılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet İdiz yaptı. İdiz konuşmasında yapılan hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti. Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş ise konuşmasında pazarcı esnafın ve vatandaşların artık daha rahat bir ortamda alışveriş yapma imkanına kavuştuklarını ifade ederek Başkan Işık ve ekinine teşekkür etti.

‘SIRASI İLE DİĞER PAZAR YERLERİNİDE KAPATACAĞIZ’

Seçim döneminde Cumartesi Pazar yerindeki bir anısını anlatarak sözlerine başlayan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şehrimizin insanlarının ve esnafının onlara yakışır ortamlarda hizmet vermesi ve alması koşunun da seçim öncesinde ziyarette bulunduğumuz tüm pazarlarımızda bize gelen en büyük ve öncelikli taleplerden birisi Pazar yerlerinin kapatılmasıydı. Seçim döneminde Cumartesi Pazar yerinde bir genç satıcımız soğuktan üşüyen ellerini önce ovuşturarak ısıttı sonra vatandaşın alışverişini tamamladı. Ve bize dedi ki ‘Başkanım halimizi görüyorsunuz, Pazar yerlerimizi kapatın’ dedi. Bizim projelerimizden birisiydi. Bu kapsamda geçen yıl burayı ihaleye verdik. 510 bin TL sözleşme bedeli ile 3 aylık süre içerisinde Belde A.Ş. burayı tamamladı. İki aydır hizmet veriyor. Açılış programı bugüne nasip oldu. Emeği geçen herekse teşekkür ediyorum. Bundan sonrada diğer Pazar yerlerimizi sırası ile dönemimiz içerisinde kapatılmasını sürdüreceğiz” dedi. Tören sonunda Başkan Işık, beraberindeki heyet ile birlikte pazarcı esnafını dolaşarak hayırlı alışverişler diledi.

Haberimizi puanlar mısınız?