in , ,

Kadın gönüllüler, bir yılda 3 bin 500 kişinin hayatına dokundu

YouTube video
  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:362karakter

 

Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren kadın gönüllüler ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam ediyor. 2022 yılında bine yakın aileden 3 bin 500 kişiye ulaşan gönüllüler, çalışmalarıyla gönülleri fethediyor

270’e yakın gönüllüyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Kadın Kolları, başlattıkları çeşitli projelerle ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor. Vakıf bünyesi altında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Kütahya İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, “Hediyem kitap olsun projesi kapsamında bir kermes düzenledik. Buradan elde edilen gelirle 7 tane kütüphane kurduk. Ailelerimize desteklerimiz devam ediyor. Büyüğüne Hürmet, Ömrüne Bereket kampanyamızla da yaşlılarımızı ziyaret ederek, onların dertlerini dinliyor ve hemhal oluyoruz. Onlarda bundan büyük bir mutluluk duydular. İçimizi Isıtan İyilik projemizle de her hafta Pazar günü sabah namazı akabinde, Musab Bin Umeyr Camimizde namaz sonrası çorba ikramımız var. Bot, mont, odun, kömür, gıda yardımları yapıyoruz. Burs verdiğimiz yetimlerimiz var. Ayrıca, sağlık giderlerine destek olduğumuz hastalar, tekerlekli sandalye ve protez bacak desteği yapıldı. Gönüllülerimiz canla başla çalışıyor. Şeffaf ve resmi bir kurumuz. Halkımız da bu yapımız nedeniyle bizlere güveniyor” dedi. Anatoprak, gönüllü olmak isteyen vatandaşların ise, Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllük sayfasından başvurularını yapabileceklerini sözlerine ekledi.

TDV Kütahya Kadın Kolları Şubesi Sorumlusu Kadriye Haşimoğlu ise, “İnsanlığa hizmet sunmak için bir araya gelmiş gönüllülerden oluşuyoruz. Bu amaçla yapılan çalışmalarda geçen yıl bin aileden 3 bin 500 bireye yardım götürdük. Düzenli olarak 60 yetimimize burs veriyoruz, 170 aileye kömür ve yakacak, 80 bireye ise bot ve mont yardımında bulunduk” ifadelerini kullandı.

 

Haberimizi puanlar mısınız?