in

Kadın istihdamında ilham veren fabrika

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:471karakter

Kütahya Porselen bünyesindeki NG Lojistik fabrikasında paketlemeden yüklemeye ve forklift sürücülerinden yöneticiliğe kadar tüm departmanlarda 180 kadın çalışıyor. Sadece kadınların çalıştığı fabrikadan çıkan yıllık 120 milyon parça ürün, 72 ülkeye ihraç ediliyor

Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve sadece kadınların çalıştığı Kütahya Porselen bünyesindeki NG Lojistik fabrikası tüm dünyaya örnek oluyor. Kadınlara verdiği değerle ön plana çıkan fabrikada paketlemeden yüklemeye, yöneticilikten forklift kullanımına kadar tüm alanlarda kadın personeller görev alıyor. Her yıl 120 milyon parça ürünün paketlendiği fabrikadan çıkan ürünler Dünya’nın dört bir yanına ulaşıyor.

‘HAYALDİ GERÇEK OLDU’

Fabrikanın NG Kurucu Başkanı Nafi Güral’ın hayali olduğunu söyleyen Kütahya Porselen Ajans Başkanı Eser Çetintaş, “Fabrikamızda 180 kadın personelimiz bulunuyor. Fabrikanın oluşturulması fikri Kurucu Başkanımız Sayın Nafi Güral beyefendiye ait. Sayın Nafi Bey’in, sadece kadın çalışanlardan oluşan bir fabrika hayali vardı. Üretimde yer alan tüm arkadaşlarımız bu hayali gerçekleştirdi” dedi.

‘PAKETLEMEDEN YÜKLEMEYE KADAR

TÜM ÇALIŞANLAR KADIN’

Her yıl Kütahya Porselen fabrikalarında üretilen 120 milyon parçanın NG Lojistik fabrikasında paketlenerek, 72 ülkeye ihraç edildiğini kaydeden Çetintaş, “Burada otomasyondan paketlemeye, barkotlamadan forklifte, lojistik hizmetlerine dair aklınıza gelebilecek tüm hizmetler kadın çalışanlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Biz NG Grup olarak işe alımlarda da tüm şartların eşit olması durumunda, kadın adaylarımıza öncelik veriyoruz. Şuanda bu fabrikada forklift kullanan arkadaşımız da bunun bir örneğidir” diye konuştu.

KADIN ÇALIŞAN ORANLARINA DİKKAT ÇEKTİ

NG Grubuna ait fabrikalarda toplam 3 bin 418 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Eser Çetintaş, kadınların istihdamdaki oranına dikkat çekti. Çetintaş, “Çalışanlarımızın yüzde 25’ini kadın arkadaşlarımız oluşturuyor. Aynı zamanda yönetici kadrosunda da çalışan kadın oranımız yüzde 50. İcra kurulu ve yönetim kurulumuzda da 5 kişiden 3’ünü kadın yöneticilerimiz oluşturuyor” dedi. Kütahya Porselen Paketleme Yöneticisi Seda Sargın ise, “Bütün işletmemiz kadın personellerden oluşuyor. Biz bir aile olarak çalışıyoruz ve bu ailenin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Forklift ehliyetimi 2015 yılında erkeklerin yapabileceği tüm işlerde kadınların da başarılı olabileceğini göstermek için aldım ve 2015 yılından beri aktif olarak kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

YouTube video

Haberimizi puanlar mısınız?