in

Kütahya, bu kez depremzede engelliler için tek yürek oldu

YouTube video
  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:321karakter

 

Kütahya’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen engelli vatandaşlar yararına kermes düzenlendi

Kütahya Valiliği himayesinde ‘Aşalım Engelleri Birlikte Kütahya’ sloganıyla düzenlenen kermeste, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar stant açtı. Gelirinin deprem bölgesindeki engelli bireylere bağışlanacağı kermesin açılışına Vali Vekili Mustafa Güney, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Depremzedeler için 26 Şubat’ta Kütahya Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen kermeste 1,5 milyon lira yardım toplandığını açıklayan Vali Vekili Mustafa Güney, deprem bölgesine 450 TIR yardım gönderildiğini belirtti. Ayrıca Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgede 1000’e yakın konteynerin kurulduğunu kaydeden Güney, Vali Ali Çelik’in deprem bölgesindeki görevinin sürdüğünü ve Kütahyalıların ilk günden itibaren depremzedeler için seferber olduğunu söyledi.

Güney, “Bu kermesi düzenlenmemizin sebebi 6-16 Mayıs Engelliler Haftası. Amacımız engelli bireylerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılımını sağlamak ve farkındalık yaratmak. Seçim nedeniyle bugün açılışını yaptık. İlimizde yaklaşık 600 bin nüfus var. Aile Bakanlığının araştırmasına göre nüfusumuzun yüzde 7’si engelli. Maalesef bu kadar kişiyi sosyal hayatımızın içerisinde göremiyoruz. Buradan elde edilen gelirle engelli vatandaşlarımıza destek olacağız” ifadelerini kullandı. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı duanın ardından kermesin açılışı yapıldı. Kermes, yarın akşama kadar devam edecek.

 

Haberimizi puanlar mısınız?