in , ,

Kütahya, Zafer OSB ile bir anda sıçrayacak!

YouTube video
  • Okuma Süresi:3Dakika
  • Karakter Sayısı:654karakter

 

Kütahya’daki mevcut OSB’lerde 4 bin 500 bin çalışana ihtiyaç duyulduğunu söyleyen AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Zafer OSB’de de en az 16 bin kişinin istihdam edileceğine dikkat çekti. Önsay, “16 bin çalışan nereden bakarsanız bakın, 50 bin nüfus yapar. Şehir gerek nüfus olarak gerek büyüklük olarak bir anda sıçrayacak” dedi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, OSB’lerdeki işçi açığı, anket sonuçları ve milletvekillerinin belirlenmesiyle ilgili konularda önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut OSB’lerde 4 bin 500 işçi açığının olduğunu hatırlatan Önsay, “Bütün firmalarımız işçi arıyor ancak bulamıyorlar. Bizim önümüze gelen yeni bir Zafer OSB var. Bizim buraya en düşük şartlarda 16 bin çalışana ihtiyacımız var. 16 bin çalışan nereden bakarsanız bakın, 50 bin nüfus yapar. Zafer OSB üretime başladığında şehir gerek nüfus olarak gerek büyüklük olarak bir anda sıçrayacak. Bursa ve Sakarya gibi illerde bunun örnekleri yaşandı” dedi.

‘MESELEYİ SIKI TUTUP, İYİ ÇALIŞMALIYIZ’

Anket sonuçlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Önsay, “Bunlar şehir merkezinde yapılan anketler. Kütahya’da yapılan anketlerde herhangi bir kırsal kesimin dahil edildiğini görmezsiniz. Bizim merkez oylarımız zaten belli. Çok büyük bir değişiklik yok. Ama işine gelen işine geldiği gibi söylüyor. Bunlar da bizi daha çok çalışmaya sevk ediyor. Meseleyi sıkı tutup, iyi çalışmalıyız” dedi.

‘SEÇİLMEDEN ÖNCE DEĞİL SEÇİLDİKTEN SONRA BEĞENİLECEK İNSANLAR VEKİL OLSUN’

Milletvekilleriyle ilgili bütün çalışmaların genel merkez tarafından yürütüldüğünü ifade eden Mustafa Önsay, “Hepsinin çalışmalarını genel merkezler kontrol eder. Bu il başkanlığı ile ilgili mevzular değil. Biz burada onların yapacağı faaliyetlerden mesulüz. Vekillerimizin halkla beraber olması noktasında Ağustos ayı planımızı hazırladık. Şu anda çalışmaya devam ediyorlar. Gönlüm, seçilmeden önce değil seçildikten sonra herkesin beğendiği insanlar vekil olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay’ın Çinigaz hakkında yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde;

“Çinigaz, 2008 yılında Tayyip Erdoğan tarafından getirilen doğalgazı 2020 yılından itibaren Tayyip Erdoğan aleyhinde kullanan bir firma haline geldi. Türkiye herkes dua ederken, bunu burada şikayet meselesi haline getiren Çinigaz’dır. Kendilerine de ilettim. Kışın insanları karın altında, başka bir ödeme noktası açtığında param gidecek diye tek bir ödeme noktasına yönlendiren, 60-70 yaşında anneanne, dedelerimizi soğukta bekleten bu şirketin zihniyetidir. Okullardan para isteyerek kışın ortasında doğalgaz bağlamama noktasında giden, sonrasında Valiliğin araya girmesiyle gaz akışının sağlanması ve topladığı bu paraları geri ödeyen firma.

‘NE YAPMAK İSTEDİKLERİNİ KÜTAHYA TOPLUMUNA GÖSTERECEĞİM’

Mutlaka kendisini gözden geçirmeli ve insanlara bu zulmü yapmaması gerekiyor. Eğer firma bu şekilde devam ederse, onun ne olduğunu, ne yapmak istediğini, aslında oraya çağırdığı ve getirip miting yaptırdığı vekilin zihniyetine nasıl hizmet ettiğini Kütahya toplumuna göstereceğim. Buna hakkı yok. Hem Tayyip Erdoğan’ın getirdiği doğalgazdan para kazanacaksın, hem de insanları onun aleyhinde kışkırtacaksın.

‘ERDOĞAN GELENE KADAR VAKTİ VAR!’

Nasip olursa, 29 Ağustos’ta Tayyip Erdoğan Bey Kütahya’ya geldiğinde mesele gündeme gelecek. Ben kendisine söyledim. O güne kadar vakti var. Biz ondan para istemiyoruz. Doğalgazı bedavaya sat demiyoruz, işini iyi yapmasını istiyoruz.”

 

https://youtu.be/by9EuxKM3yo

Haberimizi puanlar mısınız?