in

Kütahya’dan Dumlupınar sergisi açıldı

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:448karakter

 

Haziran ayı içerisinde 200 fotoğrafçının katılımı ile gerçekleştirilen Zaferin 100’üncü Yılında Kütahya’dan Dumlupınar’a Fotoğrafçılar Maratonu’nda derece alan fotoğraflar, Kütahya Belediye binası fuaye alanında sergilenmeye açıldı

Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği’nin Kütahya Belediyesi destekleriyle Haziran ayında 200 fotoğrafçının katılımıyla gerçekleştirdiği 100. Yılında Kütahya’dan Dumlupınar’a Fotoğrafçılar Maratonu’nda derece alan fotoğraflar, Kütahya Belediye binası fuaye alanında sergilenmeye açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı; “24, 25, 26 Haziran 2022 tarihlerinde fotoğraf sanatına büyük emekler vermekte olan güzide sivil toplum kuruluşumuz EÇFOD’un belediyemizin destekleri ile Kütahya’dan Dumlupınar’a Fotoğrafçılar Maratonu ismini vermiş olduğumuz çok önemli bir etkinlik gerçekleştirmiştik. Bu etkinlik kapsamında ülkemizin dört bir yanından bir birinden değerli yüzlerce fotoğraf sanatçısı ilimize gelerek ilimizin dört bir yanında bir birinden kıymetli resimler çekerek etkinlik sonunda düzenlediğimiz yarışmaya iştirak etmişlerdi. Bu etkinlikler sayesinde gerçekleştirilen fotoğraf çekimleri sayesinde gerek güzel ilimizin gerekse tüm ülkemizin doğal tarihi güzelliklerinin bu gün birazdan göreceğimiz üzere ölümsüzleştiğini bilmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” dedi.

SERGİ 5 GÜN AÇIK KALACAK

Başkan Vekili Damcı konuşmasının devamında; “Bu yarışmaya katılan resimler yine bir birinden değerli jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve sonuçlar da o tarihlerde ilan edilmişti. Bu yarışmada dereceye girmiş olan değerli fotoğraf sanatçılarımızın ödülleri 30 ağustos akşamı büyük zaferin 100. Yılı kapsamında düzenlemekte olduğumuz Muazzez Ersoy konseri öncesi kendilerine takdim edilecektir. Bu sanatçılarımızın dereceye girmiş bulunan eserleri bu günden itibaren 5 gün boyunca burada sergilenecektir. Böyle bir etkinliğe destek olmak ve siz değerli Kütahyalı hemşehrilerimizi bu güzel eserlerle buluşturabilmek bizleri mutlu etmiştir. Gerek bu etkinliğin en önemli bileşenleri olan fotoğraf sanatçılarımızı, gerek se EÇFOD derneği yöneticilerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, hepinize tekrar hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Vekili Damcı’nın konuşmasının ardından EFÇOD üyeleri, derece alan fotoğrafçılar ile birlikte açılış kurdelesi kesildi ve sergi gezildi.

Haberimizi puanlar mısınız?