in

Kütahya’nın tanıtımına dünya çapında ödül

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:377karakter

Kütahya Frig Tanıtım Çevre ve Medeniyet Merkezi Tanıtım Odası ABD’de düzenlenen Muse Awards’dan iki ödülle döndü. Proje, yapay zekayla dünyada ilk kez üretilen 12 bin pixel boyutunda en yüksek çözünürlüklü proje olma özelliğini taşıyor
Kütahya Valiliğince şehrin tarihi ve kültürel miraslarının tanıtılması amacıyla hayata geçirilen Kütahya Frig Tanıtım Çevre ve Medeniyet Merkezi Tanıtım Odası, ABD’de düzenlenen Muse Awards’dan iki ödülle döndü. Vali Ali Çelik, Tanıtım Merkezi’nin dünyanın en prestijli yaratıcılık ödülleri arasında yer alan Muse Awards 2022’de, “En İyi Sürükleyici Deneyim” alanında platin, “Deneyimsel ve Sürükleyici” proje alanında da gümüş ödülün sahibi olduğunu söyledi.
‘TANITIMDA FARKINDALIK OLUŞTURDU’
Project İstanbul’a hazırlatılan Immersive Room projesinin dünya çapında ödüllendirilmesinin Kütahya için gurur verici olduğunu belirten Vali Ali Çelik, “İlimizin tanıtımı için teknolojik ve içerik anlamında doyurucu bir alan. Yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanan tanıtım odamızla Kütahya’mızın bilinirliğini ve tanıtımını artırma açısından farkındalık oluşturacağımıza inandık. Aldığımız ödüller bu anlamda doğru yolda olduğumuza dair inancımızı pekiştirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Projede 16 kişilik bir ekibin çalıştığını ifade eden Project İstanbul Müşteri İlişkileri Direktörü Neslihan Kaya, üç duvar ve zemini ışıkla boyayarak gerçekleştirilen projenin yapay zekayla dünyada 12 bin pixel boyutunda üretilen ilk, en yüksek çözünürlüklü proje olma özelliğini taşıdığını kaydetti.
12 DAKİKADA KÜTAHYA
Ziyaretçilerin Kütahya’nın tarihi kültürel mirasları arasında geçişleri yapay zeka teknolojisiyle deneyimleyebilecekleri tanıtım odasında 12 dakika uzunluğunda, video haritalama, film ve animasyonların doğal dokuya uygun olarak oturtularak yayımlandığı 3D Mapping gösterimiyle Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerleri anlatılıyor.

Haberimizi puanlar mısınız?