in

Kütahya’ya yapay zeka destekli güvenlik sistemi kuruluyor

  • Okuma Süresi:3Dakika
  • Karakter Sayısı:608karakter

 

Kütahya İl Özel İdaresi, ilçe ve beldelerde belirlenen 48 noktaya yapay zeka destekli kablosuz veri aktarma ve kamera sistemleri kuracak

İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, ileri teknolojiye sahip sistemin detaylarını anlattı. “Kütahya’mızın coğrafyası çok geniş ve Köy sayımız ve yol ağı çok fazla bize de sık sık gelen bir talep vardı” diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, “Özellikle grup yollarımızın takibi noktasında kamera sistemleri kurulması yönünde Türkiye’de bir ilk olarak bu hizmeti sunuyoruz. Jandarma Genel Komutanlığı ile İl Özel İdaremiz tarafından iki kurum arasındaki bir mutabakatla Kütahya’da bulunan 13 ilçemizde, en acil olarak tespit edilen 48 nokta da 146 sabit 12 adet hareketli kamera sistemleri yapımına başlandı” dedi.

‘ASELSAN İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ’

Musa Yılmaz “Yüklenici firma ASELSAN ile çok özellikli bir sistem kuruyoruz. Özelliklerini şöyle sıralayabilirim. Yapay Zeka Destekli 4K Kalitesinde Kameralar, Yenilenebilir (Solar) Enerjili Direkler, Kablosuz Veri Aktarma Sistemi,SGYS İzleme ve Kontrol Merkezleri, Video Analitik Sistemi sayesinde akıllı analizler. Kütahya’mızın bölgesel olarak tespit edilen Jandarma Karakollarından ve Merkez Komutanlığımızdan izlenebilecek bir sistem, bunun adına biz “Yapay Zeka Destekli Saha Güvenlik Yönetim Sistemi (SGYS) diyoruz. Bu sistemde ayrıca video analitik akıllı analizlerde yapılabiliyor. Nedir bunlar;  Yüz Tanıma Sistemi, plaka tanıma sistemi, çok belirgin kişilerin, araçların hareketlerinden kuşkulanan bir sistem ve ihbarda gönderebilme yeteneğine sahip, bu sistem sayesinde ilimizin genelinde emniyet, asayişi sağlamak da çok önemli bir yol alacağız. Suça karşı çok etkin bir yöntem ve çok net delil üretebilen bir sistem bunun yanında doğal afetlerden tutun yangınlara kadar da Kütahya’mızın genelini kapsadığı için faydalanabileceğimiz bir sistem ilk etapta İl Jandarma ekiplerimizin belirlediği çok acil noktalarda 48 adet uygulamaya başladık” dedi.

‘TÜRKİYE’DE FEVKALADE İYİ BİR NOKTAYA GELMİŞ OLACAK’

Yılmaz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Bunun hemen arkasından ikinci derece önemli 27 noktadan ve 24 noktadan toplamda 99 nokta da yapılacak. En acil 48 noktanın çalışmalarına başladık ve 24 tanesini bitirdik. İş ASELSAN gibi Türkiye’mizin çok güzide bir kuruluşu tarafından yapılıyor. Bunlar ileride Merkez Komutanlık tarafından daha da yükseltilecek. İlimiz bu anlamda Türkiye’de fevkalade iyi bir noktaya gelmiş olacak ve olayları önleme açısından da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Jandarma ve İlçe Jandarma Karakollarımızda bunlara ait özel izleme merkezleri oluşturuldu. Bunlar şuan itibari ile hazır.”

20 MİLYON TL’LİK KAYNAK AKTARILACAK

“İlk etapta ayırdığımız ödenek 6 milyon TL. proje tamamlandığında 20 milyon TL gibi bir kaynak aktarılmış olacak. Şehrimizin her anlamda güvenliğini çok önemli bir noktaya getirmiş olacağız. Biz İl Özel İdaresi olarak İl Genel Meclisi olarak tabiki köylerde kırsalda alt yapıya her türlü desteği verirken çok kritik noktalarda da bu sistemi kurduğumuzda şehrimiz adına çok büyük bir hizmet yapmış olacağımızı düşünüyoruz. Kütahya’mız çok ciddi bir sisteme kavuşacak. Bu sistem ana yapısını oluşturduğumuzda Güneş enerjisi ve kablosuz sistemler ile görüntü ve veri aktarabilen bir sistem ile analiz yapılabilen vr her yeni yazılım güncellemesini bu sistem içerisine yükleme imkânımız var. İlimize hayırlı olsun.”

Haberimizi puanlar mısınız?