40,1799$% 0.2
47,1344€% 0.1
54,7268£% 0.32
4.291,01%0,20
6.988,00%0,18
27.866,00%0,19
Basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Kütahya’da bir spor ortaokulunun yanı sıra 3 tane daha mesleki ortaokulun hizmete gireceğini vurgulayan Yılmaz, “Çocukların yeteneklerini erkenden keşfetmek ve ona göre yönlendirme mecburiyetimiz var. Ortaokuldan itibaren çocukların, sanatla ve zanaatla tanışmaları lazım” dedi
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Müdür Yardımcıları Hamdi Sarıöz ve Hakan Gölpınar ile Şube Müdürü Mustafa Topuz’un katılımıyla basın mensuplarıyla buluştu.
KÜTAHYA MESLEKİ SPOR ORTAOKULUNA KAVUŞTU
Kütahya’da ilk kez mesleki spor ortaokulunun açıldığını kaydeden Yılmaz, “Elemeler yapıldı, öğrenciler sınavlara girdiler. Değerlendirmeler yapıldı. Spor ortaokulundaki beklediğimizden daha yüksek talepler geldi. Ama kontenjanı bu sene için sınırlı tuttuk. 30 tane öğrenci alacağız sadece ama çok çok yüksek sayıda başvuru oldu. Hatta ben elemelere de gittim, il dışından birçok veli var. Velilerle de muhabbet ettim. Çocuklarının spor konusundaki yeteneklerine güvenerek, çocuklarını farklı okullardaki bu elemelere alıyorlar. Çocuklarının ortaokuldan itibaren sporun içerisinde olması biliyorsunuz lise seviyesindeydi. Kütahyamızda da artık spor ortaokulumuz açıldı” dedi
3 MESLEKİ ORTAOKUL AÇILACAK
Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
“Diğer konu meslek, meslek ortaokullarıydı. Şu an 3 tanesinin açılışı süreci devam ediyor. Biri Tavşanlı ikisi merkez olmak üzere devam ediyor. O da herhalde bugün, yarın inşallah sonuçları gelir, meslek ortaokullarımız açılır. Çünkü çocukların yeteneklerini erkenden keşfetmek ve ona göre yönlendirme mecburiyetimiz var. Ortaokuldan itibaren çocukların, sanatla ve zanaatla tanışmaları lazım. Çocuklara salt manada üniversite okutmak değil, çocukların yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlamamız gerekiyor ki bu çocuk gelecekte hayatın içerisine girdiğinde başarılı olabilirsin. Yoksa otomatiğe bağlayıp çocuğun yeteneğine uygun değil bir üniversite… Ondan sonra otomatik olarak ortaya istihdam problemi çıkıyor ama çocuklar ortaokuldan itibaren eğer sanat ve zanaatları öğrenirse, ona göre lisede bir tercih yapar, yönelim yaparsa, liseyi bitirdiğinde belki de üniversiteye bile gitmesine gerek kalmadan bir meslek sahibi olabilir. Direkt hayatın içerisinde üretimin, kalkınmanın içerisinde yer alma şansı var. Mesleki eğitim o yüzden önemli. Her toplantımda belki duyuyorsunuz, görüyorsunuz mesleki eğitimin öneminden bahsediyoruz. Çünkü ülkemizin kalkınması, mesleki eğitimdeki kalitemizle, seviyemizle alakalı.”
“Şu an okullarımızda meslek lisesi müdürlerimize de sürekli olarak istişare ediyoruz. Ne yapılabilir, kendimizi nasıl güncelleyebiliriz, kendimizi piyasa koşullarında ne tür bir aksiyon almamız gerekiyorsa o şekilde yönlendirmek için arkadaşlarla da sürekli toplantılarımıza devam ediyoruz. Burada temel felsefe şu sadece çocukların akademik eğitim alması değil, çocukların yeteneklerine göre yetişmesi. Ruh dünyasının tam dolu olması, hayatı, doğayı ve tabiatı tanıması, her şeyi tanıması üzerine bir mantalite kurmuş durumdayız. Arkadaşlarımız da bu mantalite üzerinde tabii ki kendilerine çekidüzen vererek, kendilerini ona göre planlayarak devam ediyor .Ana eksenimiz bizim çocuklarımız.”
EBEVEYN OKULLARINDA 5 BİNE YAKIN VELİYE EĞİTİM VERİLDİ
“Ailelerin de bilinçlendirilmesi ve algıların da değişmesi gerekiyordu. Anne baba okulları açıldı. Biz Kütahya’da Türkiye ortalamasının çok çok üstünde bir sayıya ulaşarak anne baba okullarına ciddi manada velileri getirdik. Her ilçemizde ve merkezde anne baba okulları açıldı. Anne ve babalarla irtibata geçilerek, eğitim sürecinin içerisine girmesi sağlandı. Çok ciddi bir rakama ulaştık. Kütahya’da açtığımız kurslara gelen veli sayısı ilk etapta 4-5 bin civarında.”
Tahtaoluk yaylası yenilenen yüzüyle misafirlerini bekliyor