35,1761$% -0.01
36,7640€% 0.01
44,4039£% 0.28
2.956,17%-0,72
4.803,00%-0,55
19.244,00%-0,55
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kütahya’da Nesrin Güral Anaokulu temel atma törenine katıldı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kütahya’da Nesrin Güral Anaokulu temel atma törenine katıldı. Bozdağ’a burada Vali Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Alim Işık, Güral Porselen ve Seramik Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, eşi Nesrin Güral, iş adamı Ali Güral, Güral Porselen İcra Kurulu Başkanı Naci Pekcan ile çok sayıda davetli eşlik etti.
İsmet Güral ve ailesi olarak eğitime yaptıkları yatırımlardan birine daha başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Nesrin Güral, “Kuran-ı Kerimin ilk emri okudur. Bu güzel memleketten kazandığımızla, bu güzel memleket için hayırlı bir iş daha yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımlarınızla heyecan ve mutluluğumuza ortak olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın en masum, en temiz varlıkları olan çocuklarımıza hizmet edecek olan bu binanın temeline ya Allah Bismillah diyerek, en derin sevgilerimi bırakıyorum. İmanı, dostluğu, paylaşmayı, doğruluk, iyilik ve güzelliği… Hayırlı bireyler yetişmesi temennisini, pozitif düşünceleri, vatan, millet, bayrak sevgisini… Yaşam sevincini de bırakıyorum. Binamızın depreme dayanıklı fiziki şartlarını gerçeğe kavuşturduktan sonra, anahtarlarımızı devletimizin güvenilir ellerine bırakacağız. Allah tamamlamayı nasip etsin” dedi.
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarıldığını hatırlatan Bakan Bozdağ, meslek liselerini körelten uygulamalara son verdiklerini ve sanayicilerin, iş insanlarının ara eleman ihtiyacının meslek liselerinden karşıladığını söyledi.
Türkiye’nin tüm illerinin ‘bilim yuvası’ olması için 81 ilde üniversitelerin kurulduğunu ifade eden Bozdağ, ‘Türkiye’mizin her ilini bilimsel rekabete kattık. Türkiye’de büyük bir statüko, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere üniversiteyi hapseden, bunun dışındaki yerlere üniversitelerin yayılmasına engel olan bir yapı vardı. Türkiye’de kardiyolog sayısı çok azdı, ciddi hastalıklara bakan uzman sayısı iki elin parmaklarını geçmiyordu. Neden’ Yeteri kadar fakülte açılmasına, eleman yetiştirilmesine izin vermeyen bir statüko vardı. Bunu kaldırdık. Türkiye’nin bütün illerini bilimsel rekabetin içerisine soktuk. 81 ilimizin üniversiteleri bugün dünyayla yarışan bir rekabetin içerisinde? şeklinde konuştu.
Kanala düşen kedi kurtarıldı