in

Nevşehir’de gurur dolu ‘Çini’ günü

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:292karakter

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Nevşehir’de gerçekleştirilen festival kapsamında şehre gelen ziyaretçileri atölyesinde konuk etti. Önümüzdeki yıl düzenlenecek festivalde büyük ödül olarak verilecek olan ortak bir çini esere de imzasını atan Olçar’a teşekkür plaketi verildi
6. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, şehre gelen ziyaretçileri atölyesinde ağırladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Saadet Oruç, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Tubanur Sönmez, çok sayıda yabancı yönetmen ve ziyaretçiyi Kapadokya Sıtkı Sanat Galerisinde konuk eden Nida Olçar, ziyaretçileriyle birlikte bir de ortak çini eser yaptı. Çini eserin önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan festivalde büyük ödül olarak kazanana takdim edileceği açıklandı.
‘MEMLEKETİMİ HER DALDA TANITMAK
BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR’
Festivalin son günü Paşabağı’nda peribacaları arasında renkli görüntülere sahne olan tören ile devam etti. Jürinin 75 ülkeden yaklaşık 450 filmi değerlendirerek kazananlara ödüllerinin verildiği törende Festival Başkanı Can Saraçoğlu tarafından Çini Sanatçısı Nida Olçar’a da teşekkür plaketi takdim edildi. “Memleketimi her dalda tanıtmak benim için büyük gurur” diyen Olçar, Can Saraçoğlu ve Kültür Bakanlığına düzenlenen organizasyon için teşekkür etti.

Haberimizi puanlar mısınız?