in ,

Numan Kurtulmuş: “Bu millet, CHP ve gölgesindekilere sittin sene iktidar yüzü göstermez ve göstermeyecektir”

YouTube video
  • Okuma Süresi:4Dakika
  • Karakter Sayısı:1067karakter

 

Kütahya’da katıldığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Vefa Buluşması’nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6’lı masayı işaret ederek, 6-7 kişilik bir grupla köşe başındaki bir bakkal dükkanının dahi yönetilemeyeceği vurgusu yaparak, “Millet buna prim vermez, bunlar milletin sözüne itibar etmez. Bu millet, CHP ve gölgesindekilere Allah’ın izniyle, kendi ferasetiyle sittin sene iktidar yüzü göstermez ve göstermeyecektir” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kütahya’da il teşkilatı tarafından düzenlenen basın buluşmasına katıldı. Burada Türkiye ve dünya gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Tahran’da Azerbaycan Büyükelçiliğine yapılan saldırıya ilişkin, “Bir millet, iki devlet anlayışıyla çok yakın ilişkilerimizi sürdürdüğümüz, Azerbaycan milletine taziyelerimizi iletiyoruz. İran makamlarının da bu olayı bütünüyle aydınlatacağını arkasındaki gerçek meselenin ne olduğunu dünya kamuoyunun gündemine getirmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017’de kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili anayasa değişikliği çerçevesinde ilk sefer cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirten Kurtulmuş, “14 Mayıs 2023 seçimlerinde de ikinci kez cumhurbaşkanı adayı olacaktır ve inşallah milletimiz tekrar seçecektir. Bu konuda hukuken hiçbir boşluk, hiçbir kafa karışıklığı söz konusu değildir. Ama siyaseten söyleyecek sözü olmayanların, bunun üzerinden milletimizin zihninde bir bulanıklık oluşturmaya çalıştığı aşikardır. Daha vahimini söyleyeyim. Bunu duyduğumuzda aklımıza 2007 seçimleri geldi. 2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde o zaman parlamento seçiyordu. Parlamentoda AK Parti’nin cumhurbaşkanını seçeceğini görenler, 367 garabetini ortaya çıkararak vesayetçi işlemlerini ortaya koydular. İki artı dörtlü masa, eski vesayetçiliğini bir kere daha ortaya çıkarıyor. Adayla yarışamıyor, karşısına yarıştıracağı bir aday koyamıyor, ama sen aday olmazsın ki zaten diyor. Bunlar da yeniden bir vesayet düzeni kurmaya çalışıyor. Bu sözle birlikte vesayet odaklarını harekete geçirmeye çalışıyor. Avuçlarınızı yalarsınız. Bu millet bir daha vesayet odaklarının hiç birine içerideki ve dışarıdaki vesayet odaklarına pabuç bırakmayacak, demokrasinin tek meydanı olan er meydanında siyasi mücadeleyi takip edecek, demokrasinin sonucu sandıklarda açılan reylerle birlikte cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak seçecek” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kütahya’daki programına Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Vefa Buluşması’yla devam etti. Kütahya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda salonu dolduran parti mensuplarına seslenen Numan Kurtulmuş, CHP başta olmak üzere 6’lı masadaki partileri eleştirdi.

“6-7 KİŞİYLE KÖŞE BAŞINDAKİ BAKKAL DÜKKANINI BİLE BİRLİKTE YÖNETMEK MÜMKÜN OLMAZ”

6-7 kişilik bir grupla köşe başındaki bir bakkal dükkanının dahi yönetilemeyeceğine dikkat çeken Kurtulmuş,“Bunlar, eski dönemlerin vesayet konseyleri akıllarında kalmış ki, kendileri bir şekilde vesayet konseyi oluşturacaklar. Varsayalım, bir tanesi yüzde 50 artı 1 oy alacak, sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanı olacak. Ama ülkeyi ona yönettirmeyecekler. Vesayet konseyi toplanacak, karar verecek. Millet bu yola girmez. Millet şunu bilir ki, böyle kalabalık bir grupla, 6-7 kişiyle köşe başındaki bakkal dükkanını bile birlikte yönetmek mümkün olmaz. Millet buna prim vermez, bunlar milletin sözüne itibar etmez. Bu millet CHP ve gölgesindekilere Allah’ın izniyle, kendi ferasetiyle sittin sene iktidar yüzü göstermez ve göstermeyecektir” dedi.

“ŞİMDİDEN 14 MAYIS BAYRAMINIZI KUTLUYORUM”

Seçim kampanyası döneminde partililere tavsiyelerde bulunan Kurtulmuş, “Kafası karışmış olan kardeşlerimizin bir kere daha gönüllerini kazanacağız. Onları dinleyeceğiz. Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta da sandıkları patlatarak, Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı, AK Parti’yi de Meclis’in ana partisi haline getireceğiz. Allah’a çok şükür özellikle Temmuz ayından bu yana çok güzel bir ivme yakaladık. Yukarı doğru gidiyoruz. Her gün biraz daha yükseliyoruz. Karşı tarafta her gün biraz daha dağılıyor. Her gün biraz daha dağılmaya da devam edecekler. İnşallah bu süreci olağanüstü bir şekilde yöneteceğiz ve eksikliğe mahal vermeyeceğiz. Biz, bir hedefe yöneldiğimiz zaman, Allah’a tevekkül edip, onun gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz. Hedefimiz 2023 14 Mayıs’ın da Türkiye’nin bu dönüm noktasında en güzel şekilde geçmesi ve Türkiye Yüzyılının kapısının ardına kadar açılmasını sağlamaktır. Bu süreçte bir takım oyunu oynayacağız. Bizim siyasetimiz adam eksiltmek üzerine değil, insan çoğaltmak üzerine kuruludur. Her gün biraz daha çoğalacağız ve 14 Mayıs’a kadar en üst seviyemize ulaşacağız. Biz kademeye gireceğiz. Biz bir mücadele veriyoruz. Bu bir takım oyunudur. Hepimizin eksikleri, hataları olur. Hatası, eksiği olan bir arkadaşımız, aman ne güzel bu düştü mü dersiniz? Yoksa rakip geliyor, onun boşluğunu doldurmak için hemen arkasından kademeye mi girersiniz? Kademeye gireceğiz ve top yekun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Şimdiden 14 Mayıs bayramınızı kutluyorum. İnşallah Kütahya’da da tarihi bir zafere imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Allah sözünüzü ve bileğinizi kuvvetli kılsın” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, konuşmasının ardından partiye en fazla üye kazandıran partililere teşekkür belgesi takdim etti.

Kurtulmuş, Kütahya’daki son programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmasının ardından STK temsilcileri, kanaat önderleri ve iş dünyasının taleplerini dinledi.

 

Haberimizi puanlar mısınız?