in ,

Onlar Kütahya’da bir ilki başardı! Kadınlar için mücadele ediyorlar

  • Okuma Süresi:3Dakika
  • Karakter Sayısı:718karakter

 

Kütahya’nın ilk kadın futbol takımı 1922 Dumlupınarspor, Kadınlar Futbol 3’üncü liginde mücadele veriyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın sporla mümkün olduğunu söyleyen kulüp başkanı Ahmet Tekdemir, kadın futbolunu yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirtti

Kütahya’da kurulan ilk kadın futbol takımı olan 1922 Dumlupınarspor, Kadınlar Futbol 3’üncü liginde mücadelesini sürdürüyor. Haftanın 3 günü idmanda buluşan 16-22 yaş aralığındaki oyuncular, kadın futbolunun yaygınlaşması için önemli bir görev üstleniyor. Kadrosunun yüzde 80’i Kütahyalı kadın futbolculardan oluşan 1922 Dumlupınarspor, üst ligleri hedefliyor.

‘SPORDAN NE KADAR UZAKLAŞIRLARSA,

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA O KADAR YAKINLAŞIYORLAR’

Yıllarca Kütahyaspor’da başkanlık yaptıktan sonra futboldan uzak kalamadığını söyleyen Kulüp Başkanı Ahmet Tekdemir, erkek futbolunda yaşanan olumsuz örneklerin kendisini kadın futboluna yönelttiğini ifade etti. Tekdemir, “Maalesef amatör takımlar içler acısı durumda. Ne saygı, ne sevgi var. Futbolu benden uzaklaştırdılar. İçerdeki kavgalar, saha dışı oyunlar. Daha ilk sezonunda bütün altyapısını kurarak, 3 yönetici, 6 hoca, 7 idari menajerle işe başladık. İmkanlarımız profesyonel olmasa da, düşüncemiz profesyonel. Ortaya koyduğumuz eser de burada. Yüzde 80’i yerli çocuklarımızdan oluşan bir kadromuz var. Kütahyamızı en güzel şekilde temsil etmek, kızlarımızı daha üst seviyelere taşıyabilmek, buradan elde edilecek başarı ile hem ilimizin reklamını doğru yapabilmek hem de daha fazla insanın bu işe katkı verebilmesini sağlamak istiyoruz. Gençlik eski nesildeki gibi değil. Bir aile baskısı yok ve her şeye çok çabuk ulaşabiliyorlar. Spordan ne kadar uzaklaşırlarsa, kötü alışkanlıklara o kadar yakınlaşıyorlar” dedi.

Kulüp yöneticisi Mehmet Aferim ise, kadınların sahada gösterdiği performansı hayranlıkla takip ettiklerini belirterek, “İlk antrenmanı seyrettiğimde beklentilerimin üzerinde bir tablo ile karşılaştım. Kızlar ne kadar top oynayabilir ki, diye düşünüyordum. Ahmet Başkan ile kenardan seyrederken, enteresan bir röveşataya şahit olduk. Bu iş olacak dedik. Önümüzdeki yıllarda çocuklarımızı daha üst liglere takımımızla birlikte taşımak istiyoruz” diye konuştu.

‘ÇOK DİSİPLİNLİ AMA BİRAZ KIRILGANLAR’

İlk defa kadın futbol takımı çalıştırdığını kaydeden teknik direktör Murat Korkmaz da, “Daha önce bölgesel amatör lig’de erkek futbol takımlarında görev yaptım. Kadın takımları çok disiplinliler, daha çabuk anlıyorlar. Eksik yanı biraz daha kırılganlar. Bunu yavaş yavaş aşmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız çok hırslılar, bunun da meyvelerini sahada alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi gibi diğer gençlere örnek oldukları için mutluluğunu dile getiren futbolcu Tuğba Zencirkaya, “Kafamda futbolla ilgili bir şey yoktu. Okul kazandığım için buraya geldim. İlk sene olmasına rağmen çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Kulübü baştan inşa edebilmek zor ancak altyapımızda çok başarılı kızlar var. Ben onlara öncülük ettiğimiz için çok mutluyum. İyi bir başlangıç yaptık.  İnanan çok fazla kişi yok. Nereye kadar gidebilirsiniz? diyorlar. Biz hiç birini önemsemiyoruz. Kendimize güveniyoruz. Mücadele eden kazanıyor, mücadele edemeyen kaybediyor. Kadınlar başarıyı hak ediyor. Rekabet çok fazla. Bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Biz bize inanmayanlara cevabı her zaman sahada vermeyi hedefliyoruz, veriyoruz da. Evimizde aldığımız 3 puanla onlara gereken cevabı verdik” derken, Bilecikspor’dan transfer edilen Sümeyra Kılınç, “Burada güzel bir aile olduk. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Futbola 2014 yılında başlamıştım. Burada Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum. Burada ilk kez kuruldu bu takım. İyi ki kuruldu ve bize bu imkan sağlandı. Biz de bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YouTube video

Haberimizi puanlar mısınız?