in ,

Şap hastalığına karşı seferberlik! Aşılamada yüzde 60’a ulaşıldı

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:247karakter

 

Ülke genelinde görülen yeni şap virüsü nedeniyle Kütahya’da da hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatılırken, kesim hariç nakil ve satışlar yasaklanmıştı. Kararın ardından sahadaki çalışmalarını sürdüren ekipler, 200 bin büyükbaş hayvandan yüzde 60’ını aşılamayı başardı

SAT-2 tipi şap virüsü Tarım Bakanlığını alarma geçirdi. İthalat, ihracat ve kesim amaçlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri il dışı ve il içi de dahil olmak üzere yasaklandı. Ayrıca, ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri kaldırıldı.

Bakanlık tarafından yayınlanan mesajda, “Ülkemizde görülen şap hastalığının bu türünden dolayı hayvan pazarları kapanmıştır. İkinci bir emre kadar hayvanların satışı ve hareketi yasaktır. 5996 sayılı kanunun ilgili maddesine göre hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla bakanlık tedbirlerine uymayanlara 46 bin 139 TL idari para cezası uygulanacaktır” açıklamasına yer verildi.

200 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN VAR

AŞILAMA YÜZDE 60’LARA ULAŞTI

Müdürlük bünyesindeki tüm araçlar veterinerler ve saha personelinin hizmetine sunulurken, ekipler hafta sonları dahil aşılmayı sürdürüyor. 200 bin büyükbaş hayvanın olduğu Kütahya’da son verilere göre, hastalığa karşı aşılamanın yüzde 60’lara ulaştığı öğrenildi.

Haberimizi puanlar mısınız?