in ,

Sorgun Göleti Emet’e can verecek

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:421karakter

 

Emet’in yıllardır özlem çektiği sağlıklı içme suyu sorunu Sorgun Göleti’nden getirilecek içme suyu ile çözüme kavuşacak. Suyun getirilmesi için projeyi üstlenen yüklenici firma, isale hattı yapım çalışmalarına başladı

Emet Belediyesi tarafından bulunan finansal kredi ve hibeler yolu ile ilçeye içme suyu nakli, gölet mevkiine arıtma tesisi yapımı, ilçe merkezi kanalizasyon, içme suyu hattı, yağmur suyu kanalları, su depoları yapım işi ihalesi tamamlandı. 30 Mart tarihinde yer teslimi yapılan firma, çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Firma çalışmalarına kanalizasyon yapımı ile başlarken, Emet Göleti’nden ilçeye su getirme isale hattı çalışmalarına da başlandı. Nakil hattı ara bağlantılarla 16 km’lik çelik boru hattı döşenecek güzergahta toprak yol yapım çalışmaları da sürdürülüyor. Ayrıca isale hattı için çelik borular ilçeye gelirken, boruların uzun yıllar dayanması adına katodik koruma sistemi de uygulanıyor.

Hedeflerinin 2023 Mayıs ayında içme suyu çalışmalarının tamamlanması olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, “Emet alt yapısını tamamen modernize edecek çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Yüklenici firmamız Emet göletinden ilçeye getirilecek içme suyu isale hattı çalışmalarına da başladı.Bu arada yaşanan su sıkıntılarını gidermek adına ekiplerimizle çeşitli kaynaklardan depolarımıza kaynak aktarımları yaparak çalışmaları sürdürüyoruz. Allahın izniyle 2023 Mayıs ayı sonuna kadar Emet göletinden içme suyumuz merkezdeki yapımı süren depolarımıza girerek,modernize edilmiş içme suyu hattımız ile evlerimize verilecek. Dua ve desteklerinizle bu işi en kısa sürede tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışılıyor” dedi.

EMET GÖLETİ, HEM EMET’E HEMDE TARIMA CAN SUYU OLACAK

Tamamlanan Emet Barajı’nın temelden yüksekliği 30,5 metre ve 1,70 milyon m su biriktirme kapasitesi ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tarımsal üretimin arttırılması, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı öngörülüyor. Bu nedenlerle tarımsal sulama imkanlarının arttırılması bölge için büyük önem arz ediyor.

Haberimizi puanlar mısınız?