in ,

Tavşanlı’da depremzedeler için ramazan kolisi seferberliği

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:519karakter

 

Tavşanlı Belediyesi olarak Hatay’a bin adet erzak kolisi desteği sağlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı halkının destekleriyle bin kolinin çok daha fazlasını bölgeye ulaştırabileceklerini söyledi. Başkan Güler, vatandaşları destek olmaya çağırdı

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyerek büyük bir yıkım ve acıya yol açan depremin ardından, yaraların sarılmasına tüm hızıyla devam edildiğini söyledi. Depremin vurduğu Hatay ili merkez Antakya ilçesinde yaklaşan Ramazan ayı öncesi gıda ürünlerine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Aynı zamanda kardeş şehrimiz olan Hatay Antakya ilçesinde çadır ve konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın Ramazan iaşesi talepleri var. Bu noktada AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında, Hatay’a bağlı tüm ilçe ve belde belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda biz Tavşanlı Belediyesi olarak bin adet erzak kolisi desteği taahhüdünde bulunduk. Tabi bu rakam her ne kadar bin koli olsa da Tavşanlılı vatandaşlarımızın desteğiyle çok daha fazla Ramazan erzak paketlerini bölgeye ulaştıracağımıza inanıyorum” dedi.

BAŞKAN GÜLER, GIDA PAKETLERİNİN İÇERİĞİNİ PAYLAŞTI

Tüm Tavşanlılıları gücü nispetinde destek olmaya çağıran Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Bölgeye gönderilecek olan Ramazan gıda paketindeki ürünleri şu şekilde sıraladı: 2 kg. pirinç, 2 kg. bulgur, 2 paket makarna, 2 paket şehriye, 1 kg. fasulye, 1 kg. nohut, 1kg. çay, 1 kg. şeker, paket tuz, 2 lt. ayçiçek yağı, 1 kg. domates salçası, 2 kg. un, 1 kg. yeşil mercimek ve 2 kg. kırmızı mercimek.”Gıda paketi desteğinde bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarını İstasyon Mahallesi’ndeki düğün salonunda oluşturulan yardım merkezine teslim edebileceğini kaydeden Başkan Güler, nakdi yardımların ise belediye hizmet binasının 3’üncü katında bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne teslim edebileceklerini söyledi.

BAŞKAN GÜLER: ‘TAVŞANLI HALKININ ALİCENAPLIĞI TAKDİRE ŞAYANDIR’

Başkan Güler, “Ramazan ayında dağıtacağımız fitre, zekat ve sadakaları, deprem bölgesindeki kardeşlerimizle beraber olma, onların acılarını paylaşma ve hayatlarına kolaylık sağlamak adına bu kardeşlerimizle paylaşalım” ifadelerini kullandı. Tavşanlı’dan deprem bölgesine ilk başlangıçta 187 TIR yardım gönderildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tavşanlı halkının alicenaplığı takdire şayan bir konudur. Yaptığınız ve yapacağınız yardımlarınız dolayısıyla hepinizden Allah razı olsun. Tüm vatandaşlarımızın yaklaşan Ramazan ayının mübarek olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?